maanantai 24. kesäkuuta 2013

Vaikea saada suutansa auki.

Joskus se on hyvin vaikeaa saada oma suunsa auki.
Eräs sellainen kokemus on niinkin läheltä kuin tältä aamua meiltä kotoa.
Tiedättekö tunteen kun huomaatte että "Nyt on ehkä jotakin vinossa?Uskallanko siitä sanoa ilman että toinen tiedättekö `pillastuu`vaikkakin mahdollisesti ihan syystä..."
Mutta kun sitä jotenkin hullunkierolla tavalla koettaa varjella toista sellaisilta kokemuksilta...

No juttu oli nimittäin niin että aamulla heräsin kun meidän Kerttu tuli itkien omasta huoneestansa (tai wc:stä paremminkin taisi tulla) pyytelemään uusia kuivia housuja itselleen.
(Tämä samainen vahinko oli sattunut hälle jo illalla mentyään nukkumaan ja herättyään wc-hätään. Oli mennyt wc:n, mutta jotenkin ei ollut yöllä ehtinyt kun isäntä meni katsomaan mikä siellä wc:ssämme kolistelee niin tyttö oli siellä saanut wc:n supistajarenkaan laitetuksi paikoilleen mutta oli seissyt housut kintuissa ja pissat lattialla.-> Ei ollut ehtinyt enää itse pöntölle.)
Sama sitten ilmeisesti toistui nyt aamuyöllä. Hän oli herännyt wc-hätään ja sitten sitä oli mennyt ilmeisesti housuunkin ennen kuin oli ehtinyt pytylle saakka istumaan.
Minä menin antamaan uudet housut kaapista hälle ja lohduttelin että "ei ole mitään hätää..."
- Tuu minun vieleen...*nyyhkytti tyttö.
En voinut olla menemättäkään, joten kävin laittamassa peiton siten omalle paikalle ettei Lanttu joka oli keskessämme yön nukkunut putoasi. Samalla otin puhelimeni jotta näin kellon.
Kello oli mennessäni Kertun viereen 5;25.
Hieman pisti miettimään että "Hetkinen...eikös se mies ole aina tähän aikaan jo hereillä? " Mutta ajattelin että kun poikansa ei ole nyt täällä niin jospa hänen kellonsa soi myöhemmin.
Havahduin tyttäreni sängyssä sitten uudemman kerran klo 5;45 ja edelleen kuulin että mies nukkuu. (Lanttu inahti ja mies liikahti sen vuoksi hieman levottomasti.)
Noh, minä huomasin että Kerttu nukkui ja siirryin takaisin omalle paikalle. Kello oli siinä sitten "jo" 5;55 kun syötin Lantulle pullosta korviketta.
Ulkona rääkyi lokki tai joku räksäparvi ja mies siitä tuhahti siihen sävyyn että kun "ei saa nukutuksi mokoman mekkalan vuoksi"
No nyt en enää voinut olla kysymättä:

- Moneltako sulla on herätys soimassa?
- 5:15 vastasi mies.
*VOI P*SKA !!!ajattelin ja keräsin kaiken rohkeuteni sanoakseni seuraavan...*
- Kello on nyt 5:55 ...?
- VOI P*RKELE!!! Mies nousi ja katsoi puhelintansa joka oli täysin mykkä. Virraton.
Siitä alkoi melkoinen show kun hän säntäsi sinne ja tänne pukien ja samantien pihalle.

Onkohan muilla koskaan tuollaisia hetkiä jolloin tiedät olevasi "oikeassa" mutta sen tiedon kertominen toiselle tekee vaikeaa vain koska tiedät toisen reaktion.
Sen tiedän että tein kyllä oikein kertoessani asiasta koska muuten hän olisi myöhästynyt enemmän (liukuva työaika-> olisi joutunut vain jatkamaan päivää toisesta päästä pidempään...ei siis suurta vahinkoa, mutta kuitenkin!!!!!)
 Tiedän että tuollainen ärsyttää kun nykyajan vehkeet ei pelaakaan. Tässä tapauksessa se nykyajan vehje oli se puhelin joka jätti herättämättä hänet.

4 kommenttia:

  1. Meilläki on pari kertaa käyny noin, että herätys ei jostain syystä oo pelittäny. Karmeeta, pahantuulisuus on taattu (ainaki sille joka myöhästyy, ja usein sen myötä myös toiselle osapuolelle..). Eipä sitä voi koskaan luottaa noihin teknisiin vehkeisiin täysin 100%, pitäs varmaan hankkia kukko, mutten tiiä onko nekään niin aikataulusa pysyviä?? ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska tuo oikea kukko olisikin ainakin teoriassa. Aikaisinhan ne kiekuu, mutta joku voisi tehdä tutkimuksen onko se ajallisesti AINA samaan aikaan kun ne ensi kertaa aamulla parkaisee? Vaikuttaako mahdollinen talviaikaan siirtyminen niiden toimivuuteen?-totta kai teoriassa kukko parahtaa silloin joko +1h aikaisemmin kesäajassa eläessämme ja -1h talviaikaa meidän eläessämme, mutta olisipa ainakin herännyt ja sen myötä luulisi olevan ajoissakin jos se kukosta kiinni olisi ettei itse jää `tupeksimaan`herättyään aikaa hukkaan...
      Sitten jos hankkisi kukon, voisi hankkia sen kanankin ja saisi kananmunia eikä tarvitsisi ostaa niitä enää kaupasta!+ kana voisi kulkea keittiössä nokkien kaikki mahdolliset ruoanmurut pöydän alta.->toimittaisi vielä imurinvirkaakin.
      - Rikkaimurin virkaa tarkennetaan vielä. ;)

      Poista
  2. :D Meillä isäntä yleensä ottaa tyynen rauhallisesti myöhästymisen... Joten minun ei tarvitse "varoa" sanojani, ei pillastu toteaa vaan rauhallisesti jotain siihen suuntaan "voi helvetti" ja lähtee :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ;)
      Meillä on vakka on kantensa etsinyt...en tiedä millä perusteella,mutta hyvä kansi se on kaikesta huolimatta ollut, jos se itse vakka kuvastaa sanonnassa minua.

      Poista