Kirjoitan nämä ajatukseni tänne jos se yhtään selkeyttäisi niitä.
(Kommentoida saa ihan vapaasti)
Tuolla viikolla 26, juhannuksen jälkeen tulee meille miltei Kertun ikäinen poika hoitoon viikoksi. (Hän on Kerttua +4kk vanhempi vain, mutta edustaa siten Kerttua vuotta aikaisemmin syntyneitä.)
Vielä ei ole hoitoajasta tietoa, mutta olen varautunut seuraavanlaiseen hoitoaikaankin jopa.
06-16,vaikka se ajallisesti olisikin hyvinkin pitkä-miltei liki mahdottomuus,sillä en jaksa uskoa että kenenkään tarvitsisi näyttöviikolla tehdä 5x 10h päivää.
Ajatuksenani oli että tekisimme alkuviikosta heti taikataikinasta esim.kaulakorut.(autonrenkaat tmv.+ paljon muuta, sillä taikinaa tulee ohjeella aika paljon.)
Keskemmällä viikkoa sitten voisimme ne maalata ja minä lakkaisin ne sitten loppuviikolle (eli perjantaiksi valmiiksi jotta saa viedä kotiinsa sen valmiin sötöksen sitten myös hoidokki.)
Tiistaille mietin että kävisimmekö tenavatupailemassa- sikäli jos se hoidokki vielä tulee meille 9-12 välillä. uskoisin ainakin että tulee..
Yksipäivistä voisi olla ulkoilupäivä jos vain sää sallii-ja ulkoilisimme muutenkin paljon-sekun säästäisi kotiamme jonkin verran niiltä mahdollisilta sotkuilta ja ulkona olisi tilaa temmeltää, juosta jne. Voisimme käydä jossakin lähipuistossakin. Meiltä lähimpään on matkaa vain 200m joten uskoisin että hoidokki jaksaisi sen matkan mennen ja tullen. Liikennepuistossa on se riski, kun siellä on niitä polkuautoja, että polkevat itsensä niin uuvuksiin jotta rattaissa on kotimatkalla sitten tunkua. Enemmän istujia kuin mitä tuplarattaissa on paikkoja. Enkä ole aikeissa kuitenkaan alkaa taiteilemaan mitään "lapsijunaa" asetellen heitä sylitysten Lantun viereiselle paikalle.
Mietin myös, josko tekisimme sen viikon ajan ikäänkuin "sanomalehteä" johon piirtäisimme joka päivä jotakin mitä olemme tuolloin tehneet. Loppu viikolla (perjantaina.kuinkas muutenkaan) minä voisin rei`ittää ja laittaa narulla ne joka päivän lehtiset yhteen sitten, saisi hoidokki kotiinsa viedäkseen lehtisen meillä olemisestaan viikon ajalta.
(Minä voisin kirjottaa kuviin mitä piirtävät että mitä he ovat siinä tekemässä .)
Säännöt tulen tekemään selväksi heti alkuunsa.
Meillä on käytössä jäähypenkki jolle joutuu istumaan minuutti/ikävuosi , mikäli toistuvasti tekee jotakin luvatonta tms. "ei-toivottua" tieten tahtoen. (Kertulla se on käytössä niin miksi sitten ei muillakin meillä olevilla hoitolapsilla, tai noh, tässä tapauksessa hoitolapsella.)
Se on turha alkaa enää tiistaina jostakin sanomaan että "älä hei viitsi tehdä noin...", jos hänen on antanut tehdä sitä ei-toivottua jo edellisenä päivänä niin ettet ole kieltänyt..
Pelkään pahoin että olen ottanut oikean riiviön itselleni hoitoon viikon ajaksi. (maalaan ja olen maalannut tästä pahimmat uhkakuvat jo mielessäni ityselleni jotta sitten kun se hetki/viikko koittaa kaikki voikin olla ihan pelkkää positiivista eikä mitään ikävää pakosta satukkaan. Kenties hermoni eivät olekaan rekaleina tai sitten ovat. Sen näkee sitten. :D
Eräs onni on, ettei meillä tosiaan ole enää koiraa mitä hän voisi ylikovasti halia ja painia sen kanssa.-> säästyy yksi puremavamma mahdollisesti hälle kokea jonkun toisen koirasta. (Vaikka en sano ettäkö meidän koira olisi häntä purrut, mutta en voi sulkea poiskaan sitä mahdollisuutta sillä koira kun on eläin, siitä ei voi tietää mitä se tekee ja miten jos kokee itsensä ahdistetuksi toistamiseen ja yhtenään...-> siihen perustan tuon väitteeni mahdollisesta puremasta.)
Ruokailuajat teen selkeäksi, aamupalaa 06-08, lounas klo 11:30-12:30, välipala klo 13:30-14. Jos ei syö noina aikoina, niin sitten ei syödä muutenkaan, eli jääkaapilla ei olla ronkumassa nälkää valitellen mitään "herkkuja" (herkuilla meinaan jugurttia tms. joka on paremminkin välipalaksi luettavissa.)
Selkeää eikö?
Tietenkään en pakota ketään syömään, mutta kehoitan kylläkin, jotta jaksaa seuraavaan ruokailuun saakka. Mikäli jostakin ruoasta ei satu tykkäämään sitä ei tartte syödä -riittää jos/kun maistaa. Aivan kuten päiväkodissakin.
Päiväunia ei tarvitse nukkua, mutta huomioiden Lanttu, kun hän nukkuu niin silloin leikit olisi hiljaisempia. Silloin voisivat piirtää/katsella kirjoja tai minä voisin lukea heille jotakin kirjaa/kirjoja.
Olisikohan tässä ollut tämä minun jokseenkin stressiksikin muodostunut asia, jota olen mielessä pyöritellyt jo hyvän tovin. Vielä on aikaa siihen reilu viikko ennen kuin tämä hoidokki tulee meille. Sitten alkaakin munattomien eväiden väsääminen.
Tietääkö joku muuten kertoa miten toimii munattomissa resepteissä sellainen että kananmuna korvattaisiin banaanilla (1 muna= 1 banaani)?
Onko kukaan kokeillut?
Luin ohjeen jostakin ja se ohjeen kirjoittanut kertoi siinä vain että tulee kuulema hyviä pohjia esim.kääretortuksi tai täytekakun pohjaksikin, Heillä kuulema on käytetty korvaamaan kananmunia banaania ja omenasosetta.
Vinkit ja linkitkin olisi tervetulleita munattomiin ohjeisiin. :)
Pannukakkuun olenkin mielestäni ihan kelpo ohjeen löytänyt jolla syötävää kakkua tulee.
Olenhan minä hieman ruokalistaakin miettinyt tuolle viikolle, mutta siitä joku toinen kerta sitten jos jaksan alkaa siitä jupattelemaan tarkemmin.
Nyt alan valmistella lapsille kamppeet valmiiksi neuvolaan lähtöämme silmitellen.
Minä en ole koskaan tehnyt mitään sääntöjä taloomme vain "hoitolapsia" varten. Meillä eletään meidän talontavoilla omien ja vieraiden muksujen kanssa. =) Ja sen olen huomannut, että aikatauluja ei kamalasti kannata tehdä vaan antaa mennä aikapitkälle omallapainollaan niiden päivien. Toki siis ruoka syödään suunnilleen ajallaan ja päiväunet otetaan jos siihen on lapsi tottunut mutta muuten on turha tehdä kovin isoja aikataulutuksia ja suunnitelmia, nekun yleensä ei pidä ja siinä menettää vaan omat hermonsa sitten. Kun ei turhaan stressaa ja on mieli avoinna niin on kaikista mukavinta! =) Ei muuta kuin oikein mukavaa hoitoviikkoa sitten teille kaikille, kun se aika on! =)
VastaaPoista-Humppis- ps. nuo siun suunnittelemat taikataikina ja lehtisjutut on varmasti mukavia, jos lapset jaksaa päivittäin piirtää. =)