torstai 6. kesäkuuta 2013

Aamuni höpinöitä

Huomenta!
Kello olis nyt niinku 6:14.
Pesukone jyllää ja lapset nukkuvat ...vielä.
Kerttua veikkailen herääväksi tuossa 7 maissa tai 15 yli. Pienemmän Lantun syötin vellillä yöllä joskus 03:20 ja sitten se jatkoi uniaan.-> odotettavissa että nukkuiskohan sekin nyt likemmäksi 8:aa.
Poika heräilee varmaan 8-9 maita.

Tänään olis tenavatupa päivä, mutta yhden meistä on mentävä verikokeisiin 10:30,niin ei oikein ehdittäisi olla sielläkään kovin kauaa.(se riippuu tosin paljon siitä mihin aikaan lapset heräävät.-saattaisimme ehtiäkin tai sitten emme...)
Nyt on kuitenkin jo KESÄLOMA koulukkailla, niin en ala ketään herättelemään. Ei se tenavatupa ole mitenkään tärkeä.Ehdimme siellä käydä ensikin viikolla.-jos keliä on.

Toinen vaihtoehto olisi ollut lähteä liikennepuistoon, mutta sekin aukeaa vasta klo 10 ja siinä olis vain puolituntia aikaa kun olisi oltava jo tk:lla.- Ei toimita sekään ei ennen verikoetta.

Minä taidan tehdä tunnustuksen...APUA ...
Olen retkahtanut. Ihan menin hunningolle kun alamäki alkoi, niin annoin mennä.
Minä, Armi Korhonen, olen vakavasti otettava muumimukiholisti.
Eilen tuhlasin niihin taas rahaa ostaen kirppikseltä tarralisen talvimetsä mukin (hintaa postikulujen kanssa maksoin 25€) ja sitten ostin sen Mymmelin äiti hintaan 16€ postikulujen kera.) Uutena olisin saanut sen Mymmelin äiti-mukin Iittalan myymälästä hintaan 18,20€, mutta... ajattelin että jos kerran se muki ON hyväkuntoinen niin kelpaa se minulle käytettynäkin.
Talvimetsä-mukissa pitäisi olla sen tarrankin paikoillaan.(ei tule se menemään käyttömukiksi vaikka ei [vielä] niin erikoinen muki olisikaan, mutta niitä ei enää saa kaupoista. Ainakaan minä en ole nähnyt.) Siksi menin nyt ja ostaa pläjäytin ne.
Siinä meni TAAS pohja siltäkin holismiltani jos olin ehtinyt jo ääneen siitä sanomaan etä:
- Olen parantunut kun en ole enää ostanut niitä aikoihin...
Se on varsin salakavala. Kenties se on pahempi noin että ensin on tunne/olo että "EI TEE MIELI ENÄÄ OSTAA NIITÄ!" kun se sitten kostautuu noin pikaistuksissa tehtyinä extempore ostoksina. :D

No, nyt sitten saankin venyttää penniä, sillä laskin että käytettävissäni on seuravaan rahapäivään saakka n.8€/päivä. JAIKS!.
Pitäneeköhän taas piilottaa edes toinen saapuvista mukeista mieheltä ettei hän näe minu tuhlailleen niihin rahojani...
TÄMÄ ON KYLLÄ PAHA JO!
Mitähän minä yritän niiden mukien ostamisella paikata? Meinaan vain jos sillä "pakko-ostamisella" olisi joku psykologinen merkitys/tarkoitus?
Mielestäni meillä on kaikki asiat hyvin.
On ruokaa, koti, vaatteita, terveyttä (mitä ei kyllä rahalla saa ja onkin siinä mielessä vähän kyseenalainen edes mainita tässä, mutta..) lapset kaikki ok.(ja ylipäätänsä että olemme saaneet niitä lapsia!), lemmikkikin löytyy, varallisuutta jonkin verran omaisuutena,puhdasta juomavettä...mitä vielä itsestään selvyyksiä sitä onkaan,...vapaus tehdä miltei mitä vain, itsemäärämisoikeus asioihin, tasa-arvo, jne jne.

Alkaa menemään mietiskelyni kenties liian syvällisiksi joten taidan mennä keittiönpuolelle laittamaan astiat koneeseen.Samalla voisin koettaa miettiä jonkinlaista tekemistä iltapäivälle kun se hoidokki tulee tutustumaan paikkaamme. Hän tulee siis meille hoitoon juhannuksen jälkeiselle viikolle. Siihen on aikaa vielä hieman reilut 2viikkoa. Kun alkaa meillä sitten myös jossain määrin "munaton" aikakausi.- mikä ei ole lainkaan huono juttu! Siinä joutuu tavallaan pakonedessä tutustumaan toisenlaiseen ruokavalioon.

Mukavaista auringonpaisteista päivää teille jokaiselle!
(meille lupaili sääennuste jo pe-la yöksi sadetta ja samoin lauantai päivällekin melko koviakin sateita... en valita. Antaa nyt sen ilman raikastua, sillä sitä sadekautta näytti seuraavan jälleen jonkin asteiset helteet....*puuuuuh*)
 

8 kommenttia:

  1. Uskon että meillä kaikilla on oma "hullutuskohde", josta tykkää erityisen paljon :) joten sen teorian mukaan et varmastikaan yritä paikata ostamisellasi mitään ;) sitäpaitsi, mukit on kuitenkin ihan oikeita käyttötavaroita, toisin kuin vaikka jotkut koriste-esineet. Serkkuni ex keräsi pienen pieniä posliiniesineitä ja usko huviksesi kun sanon, että niitä oli JOKA ikkunanväli ja -lauta AIVAN täynnä :O puhumattakaan kirjahyllystä, pöydistä, jopa tv:n päällä.. siinä jos jossakin on mielestäni kyse jo jostain vakavammasta.. :D

    Minä tykkään muumimukeista, aion kyllä hamstrata niitä jossain määrin itsekin kun siihen mahdollisuus tulee :) meillä on vasta 5 mukia ja"seikkailu" -sarjan kannu.

    Tänne on luvattu ukkosta koko päiväksi, mutta vielä aurinko paistaa. Tänään on ne hautajaiset, joten toivottavasti ei nyt ihan saavista kaataen sada.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä ollu uskoa silmiäni kun kaupasta tulimme kotiin ja katsoin postilaatikkoon ihan vaan sillä mielellä että "no ei se nyt vielä ole posti tullu kun ei ole ennenkään tullut vielä näin aikaisin..."
      Mitäs siellä laatikossa olikaan..
      - POSTIA!
      Ja kaikken PARAS posti oli siellä laatikkomme pohjalla. Siellä pilkisteli ruskea pahvinen laatikko ja siellä OLI JO SE EILEN MAKSAMANI MUUMIMUKI!!Talvimetsä muki livahti noppsasti muiden joukkoon ja lähettäjä/myyjälle lähti oikein näyrät ja kiitolliset kiitokset niin super nopeasta toimituksesta!!! <3 <3 <3

      Poista
  2. Ruskalle toivon näin jälkikäteen, että säät olisivat olleet suosiolliset hautajaisille, ne kun eivät muutenkaan kovin mieltä ylentäviä tilaisuuksia ole...

    Kataris, minusta muumimukiholismi ei ole holismeista pahimmasta päästä ollenkaan. Ehkä puolustuksena se, että itselläni on 26 muumimukia ja muutama kannu sekä "puurokuppi". Mies on oikein telineenkin niille tehnyt keittiön seinälle. Käy ihan sisustuksesta! Siitä saavat sitten kaikki, niin vieraat kuin oma väkikin valita mieleisensä juomaan tai syömään tullessaan.

    Ja lisää kerätään, ne on niin kauniita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ;) Niin, ei onnekseni ole holismina aakkosista se ensimmäinen kirjain (joka vokaaleissakin ensimmäisenä komeilee). Pahempiakin holismeja voisi olla,mutta kyllä se kukkarossa tuntuu tuokin. Se taitaa olla niin että olipa holismi sitten kenellä tahansa mikä tahansa -niin aina se käy tuntumaan siellä rahavaroissa. :D


      Mielenkiintoista kuulla että sinulla on niille oikein joku telinekin...ei sinulla ole omaa blogia Aila, minne voisit siitä kuvan laittaa?
      Onko se teline mukeille vai ihan kaikenlaisille astioille? Mukitelineen voisin´hyvin kuvitella mitä niitä nyt on muitakin sellaisia hieman käsipyyhepaperirullan tapainen jossa pieniä "oksia" mihin mukin voi ripustaa ympäri sitä tolppaa.
      Tokkoon tuosta tajusi mitä meinasin... xD

      Hyvällä mallilla tuo keräily sinullakin on. Minulla niitä mukeja lienee nyt jo se likemmäksi 30 ellei ylikin..en ole laskenut. +1 kannu (ei seikkailu vaan siinä oli mymmeli?)
      Murokulhoja minulla ei ole kuin 1 ja lautasia tasan 0, aivan kuten aterimiakin. Rajasin jo alussa tuon "holismini" pelkästään koskemaan mukeja. Sekin 1 kulho tuli vähän "pakolla"kun myyjä ei myynyt mukia ja kulho-settiä erikseen vaan yhtenä pakettina. Sitten annoin perksi ajatuksella "voinhan joskus myydä sen kulhon jos niikseen tulee!":D
      -Vielä ei sitä pakko myynti tilannetta ole tullut eteen. Antaahan sen odotella tuolla oikeaa hetkeä :)

      Poista
  3. voisi huonompiakin keräilykohteita olla...
    Lanttu nukkuu tosi hyvin, kateellisena tässä käsi pinnasängyssä kirjoitan... Klo on 3.30 ja tiedän että tästä jos nukahtaa niin herää taas n. 5 ... Ja sitten 7

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :/ Oi joi...
      Jospa teidän tyttökin alkaisi nukkua ilman yöheräilyjä.
      Meillä Lantun ryökäle on alkanut taas syömään öisin(heräilemään, jolloin olen sitten antanut saadakseni hänet nopeammin uneen) joko maitoa tilkan tai velliä. Useimmiten maitoa...
      En tosin tiedä onko syynä heräilyyn ollut kuumuus tai kenties itikat. On meinaan jossain välissä jonakin yönä kupanneet meidän neitiä naamasta aikas kivasti. On sellainen rivi pieniä nappuloita hällä otsassa että! :/

      Suoraan sanoen hävettää viedä tyttl maanantaina neuvolaan.

      Poista
  4. Mulla ei ole blogia, eikä näillä näkymin tulossakaan. Teline on ihan mieheni suunnittelema ja nimenomaan tarkoitettu noille muumijutuille, mies kun on tosi kätevä nikkaroimaan tuommoisia juttuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aila:; Okei,toisaalta harmi.
      Olisin mieluusti halunnut nähdä telineen,mutta jääköön se minulle arvoitukseksi ja onpahan vara käyttää mielikuvitustaan vaikka siihen-miltä mahtanee näyttää Ailan muumien astiateline ;)

      Poista