torstai 13. kesäkuuta 2013

Sisäpäivä tuli...

14.Perjantai klo 07:07

Vastoin eilen illalla tekemiäni suunnitelmia (joita EI koskaan pitäisi puhua lapsille ääneen) mennä liikennepuistoon ellei sataisi...emme sitten mene. Ulkona on satanut koko yön ja sataa edelleen. Mikäs nyt neuvoksi?
- Ei auta kuin olla sisällä/kotipihassa. Pitänee koettaa jos keksisin jotakin askaretta lapsille mikä olisi mielekästä myös tälle vanhimmalle lapsista.
Periaatteessa me VOISIMME jo vaikka leipoa ne suklaarae-keksit, mutta säästyykö ne ensi tiistaille saakka sitten syömättä?! En voi vannoa sitä.
Pannukakkuakin voisimme tehdä, mutta maitotilanne on paha. Sitä on siis aika vähän-> ulkona sataa-> ei ole mielekästä lähteä sateessa edes maidon ostoon vaikka matka ei olekaan pitkä.+ että hilloakaan ei ole sen kanssa. Puhumattakaan että rahat on käsitellty lääkärissä juoksemisten ja lääkkeiden (pakko-) oston myötä aika hyvin.
Siihen vielä juhannuskin painaa päälle. Ha- ha- haaa!!
En tiedä miksi se jo tietona lyttää mielialaa vaikka meillä ei olekaan ollut suunnitelmissa tehdä/mennä minnekään juhannuksena-mistä päivät alkavat vielä lyhenemään ja alamme menemään askel askeleelta takaisin talvea kohti... niin ne tietoina että sinulla ei ole varaa ostaa mitään hyvää syömistä. Edes juhannukseksi, lyttää aika hyvin mielen hyvinkin alas maanrakoon. :( O_o

Voihan jehna.
Eikai se auttane kuin alkaa vaikka miettiä tiistain suunnitelma B, -mikäli sataa ja on märkää niin emme silloin voine tehdä piknikkiä sinne kentän laidalle minne ensin ajattelimme. Kenties ystäväni tulisi sitten poikineen meille ja teen vaikka sen piknik-tunnelman olkkariimme... xD
Ei vainen, vaan juodaan sitten kahvit ihan keittiönpöydän ääressä eikä ulkona millään vilteillä kellien. Näin kai se sitten on tehtävä.

4 kommenttia:

  1. Minä olen parin vuoden aikana kääntänyt ajatusmaailmaani vähän uuteen suuntaan. Juhannuksenhan on sanottu olevan "keskikesän juhla", eli kuten sanoit, siitä lähtisi kääntyminen syksypuolelle. Tosiasiassa kun Suomen kesää seuraa, eihän se niin mene. Kesäkuussa edes harvoin on niin lämmintä kuin nyt on ollut, varsinainen kesä on kyllä mielestäni ollut enempikin heinä-elokuun aikaan. JOTEN, olen päättänyt niin, että minulle juhannus ei tarkoita kesän taittumista pois (vaikka illat alkavatkin pimetä), ja että minun keskikesäni on jossakin heinäkuun puolessävälin ;) Helpottaa kummasti oloa, ja kun se tuntuu (ainakin täällä missä me asumme) olevan kovin loogista (siis se, että kesäkuun voisi melkein luokitella kevätkuukaudeksi kylmyytensä vuoksi, paitsi tänä kesänä).

    Ihmisen täytyy keksiä kaikenlaista ettei ala liian aikaisin murehtimaan tulevaa, itse olen oikein paha siinä, nyt yritän kovasti elää hetkessä! :)

    Ja vielä tuohon rahaan.. minä niin tiedän tunteen. On tosi masentavaa jos tietää ettei ole varaa ostaa oikein mitään, kuitenkin juhannuksena olisi kiva varmasti tehdä tai vaikka syödä jotain erilaista jotta se ei olisi vain ihan tavallisen oloinen viikonloppu. Pienistä jutuista kuitenkin saa jo paljon aikaan, niinkuin vaikka syreenistä taitettu oksa maljakossa juhannuksena ;) köyhä opiskelija on keksinyt kyllä vuosien varrella jos minkälaista halpaa/ilmaista viihdykettä, mutta eipä se silti sitä mielen alentumista estä siinä vaiheessa kun suunnitelmia tehdään ja tajuaa ettei juuri mitään suunnitelmia voi tehdä juurikin sen rahanpuutteen vuoksi. Tsemppiä, toivottavasti nyt jotakin kivaa kuitenkin keksisitte! :)

    Ps. Anteeksi, minä AINA kirjoitan niin kauheasti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :*) Kiitos Ruska tästä(-kin) kommentistasi. Jaksoi piristää vaikka ne rahahuolet tuntuvat mielessä koitti olla ajattelematta tai ei. Se taitaa olla jokin "karma" että minulle ne vieraat ja kaikki kiva olis aina sillon tarjolla kun elän pennejä eniten venytellen.
      Ei ole 1,kerta kun joku on tulossa käymään /jonnekin voisi lähteä/jotakin kivaa voisi ostaa ajatellen että se tyekisi pienen eroavaisuuden juuruikin siihen normi arkeen.

      Nyt sattuu se KYS;n reissu maanantaille->ei se auto sinne pyhällä hengellä kulje->Onni asiassa se että saimme sen samalle päivälle jolloin toisella lapsistamme on jo sinne aika->pääsen oman miehen kyydillä->säästänkö mitään kun se olisi mennyt muuten bussimaksuun, mutta nyt sen rahan saa laittaa oman auton tankkiin.
      Ja heti tiistaina olisi se piknik ystäväni ja hänen lastensa kanssa vuorossa... :/
      Siis niin mukavia asioita toteutuessaan,mutta se raha. Kiroan rahan maailmasta pois!!!! Vaikka ennemmmin käyn kauppaa rahalla kuin oravannahkoilla -jos pitää valita :)

      Poista
  2. Joko sekin viikonpäästä on??? Me ei varmaan tehdä mitään...

    VastaaPoista
  3. Meillä taas olis nyt ainakin kolme eri vaihtoehtoa Jussille, ei vaan tiedetä mitä niistä tehtäis. Mentäskö omalle mökille jossa on anoppi ja appi sekä mahdollisesti mieheni sisko miehensä kanssa ja mieheni kummit, sitten ystävä pariskunta on pyytänyt heidän mökilleen meidän perhettä taisitten on vaihtoehtona vielä jäädä kotiin ja siskoni perhe sieltä teidän suunnalta tulisi mahdollisesti meille, järvenrannalla kun asutaan niin jokatapauksessa ollaan "rannoilla"juhannus, oltiinpa sitten missä tahansa. =) Minä olen jokatapauksessa koko jussin selvänä (niinkuin koko kesän muutoinkin) tuon täysimetyksen takia, joten toisaalta voidaan myös liikkua paljon juhannuksen aikaan minun ajaessani. Grillaus kuuluu ehdottomasti juhannukseen. Meillä on sekä kotipihassa, että mökillä, grillikota, joten sadekaan ei haittaa.
    Me grillattiin tässä yksipäivä grillissä hampurilaisia, tuli muuten hyviä! Tein jauhelihapihvitaikinan ja paistoin parilalla kaasugrillissä pihvit ja lämmitin kaupan hampurilaissämpylät. Pikkulettu-pannulla tein sisällä hellalla paistetut munat ja työnsin hampurilaisten väliin vielä tuoretta tomaattia, cheddar-juustoa ja pilkottua raakaa sipulia. voi nams. toki siis sinappi ja ketsuppi vielä tuonne väliin myös. Voitti 6-0 hesen hampparit! =) Suosittelen. Mukavaa juhannuksenaikaa kaikille! =) -Humppis-

    VastaaPoista