lauantai 8. kesäkuuta 2013

Rompetoria yms.

(kirjoitettu sunnuntaina 9.6.2013 klo 07:50)
Kerronpa nyt meidän lauantaistamme, elikkä eilisestä päivästä.
Aamusta jokaisen herättyä ja nautittua amupalaa lähdimme kaikki entiseen kylänosaan jossa aikanaan asuimmekin Rompetorille. Siellä oli taas perinteiseen tapaan tarjolla paikallisen soittokunnan musisoinnin lisäksi myynnissä paikallisia tuotteita sekä kirpputori. Sinne oli tuoneet näytille tavan mukaisesti vanhoja traktoreita, autoja sekä moottoripyöriä-joita olikin nyt enemmän kuin koskaan aikaisempina vuosina. (moottoripyöriä nimittäin).

Lapset söivät suurella ruokahalulla muikkuannoksen puoliksi. Lisääkin olisi Kerttu tahtonut. Siellä kierrettyämme läpi kaikki myyntipöydät huomasin melko tummanviolettien pilvien tulevan meitä kohti. Asensinkin sitten tuplarattaiden päälle sadesuojan ihan vaan varuiksi jos ja kun alkaisi sataa, niin ei tulisi sitten hoppua alkaa sitä etsimään rattaiden alta.
Hyvä oli ajoitukseni sillä miltei heti alkoi tipahtelemaan pisaroita nopeutuvaan tahtiin. Kyllä oli pois lähtiessämme eräässä alikulkutunnelissa sakkia-voi hyvät pojat! Menimme siitä läpi päästäksemme takaisin autollemme. Voitte uskoa että se OLI haastavaa tuplarattailla, koska siellä alikulkutunnelissa ei ole valoja. Sai varoa koko ajan siellä sadetta pitämässä olevien ihmisten varpaita-jotta en aja niiden päälle.
Ensin näytti että emme mahtuisi rattainemme siitä, mutta ihanat ihmiset tekivät tilaa.

Kotona grillasimme naudan fileepihvit ja makkaraa.
Isäntä haki vielä sellaisen suklaafondue astian kastikkeineen (tai onko se pelkkä kastike, mutta mukana oli folio astia jotta sen sai tehdyksi grillissä).Örgs, minä olin jo kyllästänyt itseni siltä päivää ihan tarpeeksi sokerilla tai ainakin siltä tuntui, joten jätin väliin heidän vaahtokarkki dippailut siihen sulaan suklaaseen. Myöhemmin maistoin yhden vaahtokarkin siltään-ilman kastiketta. Imelää se sekin oli ...hyh hyh ja huh huh.

Sitten lähti mies lapsiemme kanssa sinne tivoliin. Ukki ja mummokin mahtui mukaan minun jäädessäni jo Lantun kanssa kotiin. Ajattelin että "eihän me siitä mitään Lantun kanssa edes hyödytä, kun emme pääse mihinkään laitteisiinkaan..." joten miksi lähteä sinne.
Kerttu oli päässyt ainakin riimukeinu karuselliin ja toukkajunaan. Oli niin intoa täynnä kertoessaan kotiin tullessa mitä oli tehnyt ja missä käynyt.
Olivat he mummin kanssa vetäneet narustakin ja palkintona oli pehmopässi, varsin "hyvän kokoinen" 3 vuotiaan käsiin kannettavaksi. (Ei kuitenkaan mikään jättikokoinen, mutta aika isohko kuitenkin.)

Illalla lasten mentyä nukkumaan (saatuamme ne uinumaan) kävimme miehen kanssa saunassa. Se perinteinen "yösauna" joksi me sitä olemme kutsuneet. Kävin minäkin vaikka aamulla olin suihkussa käynyt. Jokainen hetki kun on mahdollisuus vaihtaa ajatuksia hänen kanssaan minä kyllä käytän ne hyväksi. Kylläpä saunasta tullessa oli olo varsin väsähtänyt. Ja uni tulikin hyvin. Ei sitä tarvinnut houkutella nukku-mattia tulevaksi.

Siinäpä se meidän lauantaimme toiseksi vaihtui.

2 kommenttia:

  1. Hah, kun laitat vaikka "lapsemme söivät muikkuannoksen puoliksi" niin ihmettelen, että miten se Lanttu, kunnes muistan että onhan yksi vanhempikin ;) näin on käynyt ennenkin minulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se meidän Lanttu onkin sellainen maakari että saattas syödä jos käsiinsä vain sais muikkuja.
      Sujuvasti lupsutti omaa maitoaan muiden syödessä.
      Ihana huomio tuo sinulta, pelasti jokseenkin surkean aamuni.->siitä tämän aamun postauksessa enemmän...

      Poista