keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

2 uutta puuta...

Lainatakseni säveltä Juha Tapion biisistä "kaksi vanhaa puuta" seuraavaan kirjoitukseeni:
"kaksi uutta puuta seisoo pihalla, ne siinä hyvin nään vaikka seisoo erillään..."

Istutin tänään 2 ostamaani kirsikkapuun tainta takapihallemme.
(Vielä en ole kuvaa niistä ottanut, mutta saatan ottaakin mikäli ne pysyvät pystyssä huomisen sadepäivän...)
En sano sen istuttamisen olleen kovin vaikeaa, mutta työstä se kuitenkin kävi.
Koin kuitenkin sitä työtä tehdessäni aikaisemmin nuoruudessani tekemästä puunistuttamisessa mukana olemisesta olleen nyt apua, kenties juuri siitä syystä että emme istuttaneet silloin niitä helpoimmalla tavalla metsään. Meillä oli tuolloin ihan kuokat joilla teimme sellaisen `iskun maahan`mihin se taimi laitettiin silloin pystyyn. Ei siis mitään konetta jolla kaikki sanovat sen puunistuttamisen käyvän kuin vettä vaan!

Ostin 50L säkin puutarhamultaa joka oli tarkoitettu nurmikolle sekä taimille. Se ei tarvinnut kuin vettä ja aurinkoa `toimiakseen` joten siitä syystä valitsin sen kaupassa.

1.taimi asettui hyvin maahan kaivettuani sille jonkinmoisen poteron. Maa oli hyvin kuivaa ja se imaisi vettä kastellessani istuttamaani taimea melkoiset määrät. (hyvä jos huomenna sataisi..)
2.taimista meinasi alkaa kulkea maata myöden. Jouduin nostamaan sen ylös uudestaan ja aloitin alusta sen sommittelun `poteroonsa`. Nyt se jo meni paremmin. -Hyvä minä!
Laitoin kuopan (poteron) pohjalle ostamaani multaa jonka jälkeen kastelin sitä hieman. Sitten taimi siihen ja ne kaivamani maat sekä jälleen osto multaa siihen jotta asettuu ja pysyisi pystyssä. Lopuksi vielä kastelin-molemmat.
En tiedä menikö tuo toimenpide oikeaoppisesti -sen näkee sitten aikanaan.

Sain myyjältä sellaisen takuun taimille että jos ne ei alkaisi 2-3vuoden kuluessa juurtua tai tulisi jotakin muuta "ongelmaa"(taimenet kuolettavaa ongelmaa) saisi hakea uudet taimet tilalle samaan hintaan. Kuulosti lupaavalta. Toivon että nämä lähtisi eikä uutta `vaivaa` tarvitsisi nähdä niiden istuttamiseksi.

Huomenissa onkin luvassa sisäpäivä jos sääennuste pitää paikkaansa lupailemallaan ukkos ja sadekuuroin alkaen aamusta 09-kestäen ilta 21 saakka.
Maa kaipaa kyllä vettä tämän päiväisen tukahduttavan kuuman päivän jälkeen. Huomasin sitä VETTÄ kaipaavani itsekin, sillä join sitä yhtenään ja siihen tuli oikein himo!

Nyt kellon ollessa jo 22;18 painun pehkuihin jaksaakseni mahdollisesti herätä yöllä jos Lanttu sitä vaatii...toivon saavani nukkua aamuun saakka kuten viimeyönä sain. Voisi NYT historia toistaa itseään sen vähän. Kiitos ja hyvää yötä. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti