keskiviikko 8. elokuuta 2012

Tytölle hoitopaikka järkätty.

Huomenta vaan jokaiselle.

Palatakseni eiliseen siitä muodostui todellinen asioiden toimitus sekä siivouksellinen päivä.
En sen kummemmin ala luettelemaan mitä kaikkea tulin siivonneeksi, mutta sen verran että saatuani viimein sen lomakkeen toimitetuksi sinne toiseen toimipisteeseen Opon täyttämänä kävimme entisellä asuinpaikallamme.
Siellä imuroin ensin yläkerran kokonaan ja sen päälle pesin sieltä lattiatkin.
Kyllä oli kävely sen kaiken päälle melkoista "qwaak qwaak"-kävelyä.
Ei paljoa kotona mieli tehnyt laittaa enää tikkua ristiin, tosin onneni oli jo varsin myöhäinen ilta, että siinä ei muuta tarvinnutkaan kuin laittaa silmät kiinni ja koettaa nukkua siihen saakka kunnes klo soittaisi minut yöllä vessassa käymään.
- Miksikö oikein pitää laittaa herätyskello soimaan?
Nooh, siksi että ei tee aamusta niin tiukkaa pidätellä sitä ainakin 4h pissaa neuvolaan, mutta jotta näyte on kuitenkin antaa siellä niin ei tarvitse alkaa kipolla sitä tavaraa kantaa sinne toisella kertaa. :D
(Nyt ottavat sen minulta ensi kertaa tässä raskaudessa. En muista kuinka usein/ varhain ne otti sen odottaessani Kerttua...mutta otti ne senkin silloin ja useampaan kertaan.)

Mietin, että kun Kerttu tulee kotiin perjantaina aamusta, voisin leipoa jotakin kahvikakkua siihen mennessä.

Eilen soittelin meidän neidille myös hoitopaikan. Aika extempore se tuli eteeni ja tartuin vain puhelimeen, sillä en millään tahtoisi vaivata toista mummoa hoidattaen tyttöämme arvioidusti n. 2½kk ajan käydessäni koulua sen aikaa.
Paikka oli kokopäiväinen ja tyttömme tulee olemaan tuolla vanhin kaikista! Ikäähän neidillämme on vasta 2v4kk.
Sovin, että menisimme tutustumaan koko perhe sinne perjantaina klo 14 maissa kun isäntä pääsee töistä, sillä hän on hyvin todennäköisesti se, joka aina tulee viemään tytön aamulla hoitoon. Autollinen kun meistä kahdesta on.
Jokseenkin sääli, jos en itse pääse koskaan edes hakemaan tyttöä hoidosta, koska saanko silloin tietää niin hyvin, kuinka hällä siellä on mennyt?
Jotenkin se vain tuntuu että jäänkö paitsi jostakin tärkeästä tiedosta... Ei toki sillä, ettenkö luottaisi että isäntäkin osaa tytön sinne viedä/hakea, mutta osaako kysyä mitään päivän kulusta ellei erikseen kerrota? (automaattisesti ja suoraan kyselemättä.)
Koska se hoitomaksu on varsin korkea (yksityinen) niin päätynemme vaivaamaan toista mummoa 2 viikon verran koko tulevan hoitojakson aikana, saadaksemme puolitetuksi (tavallaan) hoitopäivien osin 2 kuukauden maksun-vai tulisiko sanoa paremminkin JAETTUA sen kahteen osaan.

Tällöin tyttö aloittaisi hoidossa (pph;lla) 20.8->2 vk;a => n.260€.
Sitten 1x täysihoitomaksu (vähennettynä kunnalta saamamme tuet tähän hoitomuotoon, joista emme vielä tiedä määrää...) mutta täydenkuun hoitomaksu olisi 560€/lapsi.
Ja sitten onkin jo syyslomaviikko (vk42) jolloin tyttömme EI tarvitse hoitoa.
Ja sen päätteeksi hoitoa vielä 2vk:a=> n.260€ (vähennettynä kunnalta saadut etuudet...)=??
Siihen loppuun jos mummo katsoisi ne 2 päivää (ma-ti) ennen kuin jään äippälomalle niin se olisi siinä sitten Kertun hoidot tältä kertaa taas.
Se, miksi en tahdo hoidattaa tyttöäni pelkästän mummolla, on yksinkertaisesti vain se, ettei hän saa siellä ollen kontaktia niin hyvin muihin lapsiin. Heillä kun ei oikein käy ketään lapsivieraita tai muutoinkaan.
Tällä "yleisemmällä" hoitomuodolla- vaikka sillä hintansa on->raha, saa tyttömme kontakteja muihin, toisiin lapsiin.

Mahdollinen paluumuuttomme takaisin entiseen kotiin taitaa tulla ajankohtaiseksi syyskuun aikana. (alamme kantaa tavaroita takaisin sinne tässä pikku hiljaa..)
HOME SWEET HOME.

3 kommenttia:

  1. Öööö. Kallista. Eikö tuo 560e ole se kallein maksuluokka??? Teillä sitä tuskin on, jos toinen on opiskelija (tai riippuu miehen tuloista...) Mutta meillä ei todellakaan ole kunnalla mitään tuon veroistakaan. Käsittääkseni yksityinen ei hurjan paljon loppupelissä kalliimpi ole, kun vähentää nuo kunnan edut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinpä se taitaa olla. En kuitenkaan usko että meille jää maksettavaksi täysin tuo summa (560€) sillä minun pienet tuloni siihen varmasti vaikuttavat sen verran "hyvin".
      En ainakaan vielä ole kuullut että opiskelijana tienaisi NIIN hyvin että pääsisi rikastumaan :D
      - Enempää kuin yleensäkään lapsia tehden, muulla tavoin kuin henkisesti.
      Ei se mieskään mikään rahasampo ole, joten sekin lohduttaa hieman tuossa hurjan kalliille tuntuvassa maksussa.

      Täällä meillä, tämän hoitajan sanoessa "hänen hintatasonsa on liki samaa luokkaa kuin muillakin yksityisillä täällä.."
      En tiedä yrittikö hän sievistellä/pehmentää summaa kertoen että:
      - jos lapsi on poissa 10 arkipäivää kuukaudesta, silloin hän perii maksun VAIN ½kuukaudelta (260€) mutta toki siihenkin summaan saa ne kunnan tuet.
      MUTTA tämä pätee myös kunnallisessa hoidossa, joten ei sinällään mitään "uutta".(kunnallinen hoito on vain edullisempaa jo lähtökohdaltaan.)


      Siksi laskeskelimme mahdolliset hoitopäivät jo ennalta ja ajattelimme vaivata puolestaan toista mummoa yht.7päivällä ennen paluumuuttoamme, jolloin hoitopaikka olisi saatava 1.10 alkaen sieltä likempää entistä (uudistettua) kotiamme. :)


      ~Kataris~

      Poista
  2. Vain vertailun vuoksi, meillä (kunnallinen päiväkoti) kokoaikainen maksu on n. 130e/kk... No joo, meillä vain minä tulonsaaja, joten alimpiin luokkiin kuulutaan.
    Tässä odotellaan, että paljonko tuo 10pvä/kk on, varmaan jotain puolet tuosta, jota olemme maksaneet.

    VastaaPoista