maanantai 26. elokuuta 2013

Voi rähmä!

Eipä sitten lähdetä tänään tenavatupailemaan.
Yöllä Kerttu tuli tapansa mukaan meidän viereen isoon sänkyyn ja valitteli että "mahaan koskee..." Koitin kysellä olisiko hällä tarvetta vessaan, en saanut kummoistakaan vastausta. Lähinnä ne ynähdykset viittasi siihen että "Ei olisi"
Hetkeä myöhemmin, kun pidin tytöstä kiinni, tunsin että "hänpäs on aika kuuma".
Mietin siinä pienen tovin, olikos meillä muuta särky-, kuumelääkettä kuin suppoja. Sitten mietin strategiani valmiiksi "Menen keittiöön- otan kuumemittarin valmiiksi esille- laitan lasiin tytölle jo kylmää mehua- katson mitä lääkettä on jos on-tyttö sängystä olkkariin mittauttamaan kuume-mehut naamaan ja mahdollinen lääke -takaisin petiin".

Kaikki muu sujuikin, paitsi se lääkkeenotto/antaminen. :/
Meillä ei ollut kuin suppoja (125mg) ja sen koen jo jokseenkin vastenmieliseksi antaakin noin isolle tytölle, mitä Kerttu jo on.(3v.)
Niinpä saatuani mittaustuloksena 38.12*C annoin hälle juotavaksi sen kylmän pillittömän mehun isommalla pillillä lasista. Hyvin se meni. Harmittelin vain kun ei ollut mitään kuumetta alentavaa lääkettä joka olisi soveltunut lapselle.
Tänään menen ostamaan jahka mies tulee töistä. Ei ollut vielä apteekki auki kun mies tuli hakemaan pojan kouluun. Lisäksi hyvää asiassa on se, ettei neidillä ole ollut enää kuumetta sitten herättyään. Yöksi saattaa taas senkin nostaan joten siksi sitä on käytävä hakemassa.
Mieluiten ottaisin jotakin suun kautta annettavaa, jonka voisi vaikka koettaa sotkea mehuun. (sekamehuun) Saisi samalla lapsi juodakseen lämmintä mehua.

Nyt potilas katselee -mitäs muutakaan, kuin tyylilleen uskollisena tapansa mukaan Paavo Pesusientä. Onneksi jakso kestää aina edes sen 20min, niin ehdin tehdä hieman jotakin ennen kuin se loppuu ja on mentävä laittamaan toinen. (boxilla on niitä tallennettuna muutamia).

Lanttu ilakoi lelujensa kanssa olkkarissa, seurailee jo sujuvasti toisella silmällä hänkin Paavo Pesusientä aina välillä, kun ei teroittele hampaitaan lelujen kulmiin. :D
Ai niin, minun pitäisi kai koettaa saada askarretuksi paitsi pojan synttäreille kutsut, niin myös eräs toinen syksyaiheinen tervehdys- kortti Lantun kummille.

Mielessä muhii myös jonkinsortin synttäriyllätyksen keksiminen miehelleni, sillä hällä on se koko synttäriviikkonsa vapaata eli on lomalla. Mitä mainiointa keksiä siihen hänelle jokin kiva yllätys jonka hän tulisi muistamaan toivoakseni pitkään.
Siinä mielessä "hauska" yhteensattuma sekin, että paitsi Kerttu täyttää tuolloin samana påivänä 4v niin meidän (minun) mummoni täyttää sillä viikolla sen 80v. :)
On siis periaatteessa yhtä juhlaa se viikko.

Pitäisiköhän suunnitella (ehdotella) että menisimmekö sinne kotipaikkakunnalleni silloin likemmin niitä mummoni "80":ä ja järkkäisinkin hälle (miehelleni) sinne jonkin yllärin. Ehkä hän ei sitä osaisi niin odottaa siellä saavakseen..(?)  :)

Ihanaa, ihan syyhyttää jo sormia ja ajatusnystyröitä, kun on niin mehukkaita ideoita mielessä, mutta ei niistä enempää, sillä tässä nyt on jo riskinä sekin että tämäkin jo paljastuu miehelle, mikäli hän eksyy tänne lueksimaan näitä juttujani... xD
Kun ei voi tietää!


Palaan hetkeksi vielä mummolleni tulevien muistelojen pariin..kirjoittamaan(lue:hiomaan) alkusanoja siihen... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti