tiistai 20. elokuuta 2013

Meleko hötäkkätä meinottelloo...

Aamusella heräsin vähän niinku vahingossa noin niinku ajoissa. Olin justiin vaihtamassa Lantulle vaippaa, kun seinän takaa kuului pojalla herätyskello soittavan häntä ylös. Olin siinä sitten että "Hups, olinpa nukkua pommiin!" Pitihän minun olla laittamassa pojalle aamupalaa pöytään tarjolle. No onneksi ei mitään ehtinyt sattumaan, kun olin ylhäällä ja menossa juuri antamaan Lantullemme aamupalaa (aamupuuroa). :)

Kun poika oli lähtenyt kouluun, me valmistauduttiin kerhoilemaan.
Meinasi mennä vähän pitkäksi se lähtö kun tuntui että aina puuttui jotain tai ol itehtävä "vielä tämä" juttu ...ja kun sen sai tehdyksi huomaat että "ai,mutta tuo vielä..." ja sitä seurasi sitten "...kenties tämä vielä ja SITTEN menisime..:"
Huutelin joka jutun väliin Kertulle (ylläpitääkseni sitä tunnetta että todellakin olemme lähdössä pian...) että :
- Joko on hattu sulla!?
-Entä kengät, mitkä kengät sinulla on jalassa?
- Oletko löytänyt hattusi!?
-...Odota vielä hetki, tulen Lantun kanssa ihan kohta!


Niin sitä viimeinkin päästiin lähtemään ja oli kivaa kerhoilemassa.
Kerttu ei olisi malttanut kerhosta lähteä, oli melko työ houkutella sillä kaupassa käynnillä hänet mukaan.
Tosiaan, kerhosta mentiin kauppaan, sillä olin aikeissa leipoa keksejä keskiviikolle-huomista aamupäivää ajatellen, jos menisimme käymään erään toisen äidin luona jonne tulee kenties muitakin perheitä. (Lähinnä siis äitejä lapsineen). Koska hän aikoi keittää kahvia kaikille niin ajattelin että vähintä lienee jos veisin edes jotakin keksejä sinne. Ja sainhan oikein hyvän syyn leipomiseen jälleen kerran. ;)
Niinpä kotiin tultuamme kaupalta, minä aloin heti leipoa. Lanttu oli nukahtanut loppumatkasta rattaisiin ,niin antaa nukkua. Nyt Kerttu meillä on hyvä aika leipoa rauhassa...ainakin aloittaa se!
Niinpä niin. Kerttu malttoi olla apurina tasan muutaman minuutin. Hälle tuli mieliteoksi ensin saada maistaa fariinisokeria, jota kekseihin tuli. Sanoin että "et voi syödä sitä, sillä se tule taikinaan..:" Siihenkö lie kuollut auttamis into neidiltä, kun lähti pian siitä ulos kolistelemaan rappurallin kanssa. Niinpä sain jäädä yksinäni leipomaan keksit loppuun... -> lähinnä paistamaan. Siinä se Lanttukin sitten heräsi kun olin jo saanut 2 pellillistä paistetuksi. Hain tytön sisälle ja sanoin Kertulle että tulisi hänkin, sillä ovea ei voisi pitää auki ulos nyt, jotta Lanttu ei karkaa pihalle. En joutaisi keksien paiston lomassa yhtenään hyppäämään Lantun perään...
Nyt on paistettu 4 pellillistä suklaanamikeksejä. Laitoin kekseihin M & M minisuklaaraepusseista nameja. (à pussi oli 45g, eli olivat ihan niitä pieniä pusseja. Ei ollut kaupallamme isompia nyt...en tiedä mistä moinen...) Tein taikinas tuplana, jotta keksejä jäisi kotiinkin syödä, eikä kaikki menisi sinne vieraspaikkaan.
Täytyy sanoa että tuo namimäärä oli aika pieni taikinanmäärään nähden, tai sitten ne namit vaan ei jakautuneet taikinassa kovin tasaisesti sattuen jokaiseen keksiin... :/ Nooh, täytyy valita vaikka ne vähän epäonnisemmat mukaan, niin ei tartte niin paljoa viedä niitä ;D
- Siinä toivossa että ne ei tekisi siellä niin kauppaansa...heh. Olenko vähän julma.. mutta silloinhan se ei haittaisi jos niitä olisi vähän. Tälläinen oli logiikkani tälle ajatukselle.

Huomenna siis menemme aamusta sinne kahvittelemaan, lapset leikkimään.
Torstaina olis tulossa hakemaan eräs meiltä vaunut sekä sitterin. (laitoin ilmoituksen nettiin ja sain ne sitä kautta menemään...) Vaihdan sitterin 1pkt:n kahvia ja vaunuista aikoi ottaja antaa jotakin kosmetiikkaa.. Kerroin meikkaavani vähän, joten toivoin että jos jotakin yleishyödyllistä kuten "lasten kylpyvaahtoa", pesuaineita (hiusten/-ihon.) yms.
Perjantaina olisi mentävä sitten käymän naapuripitäjässä KELA:ssa sekä laitettava postiin eräälle minulta 2 kirjaa ostaneelle ne kirjat. On ne maksanutkin jo ja lupasin ne SmartPOST:lla lähettää siihen hintaan mitä olin ennalta netin kautta katsonut. Meillä ei ole omassa kylässä tätä postitusmahdollisuutta joten tästä syystä joutuu vastaanottaja odottamaan että meillä on asiaa tuonne pitäjään. Onni että on kuitenkin tällä viikolla. :D
- Onni siis hälle, niin saa ne jo matkaan tälle viikolle.
(Laitoin myyntiin Taru Sormusten Herrasta sekä Jari Tervon:Layla-kirjat. Nämä nyt tarkoitus postittaa perjantaina...)

Kyllä tässä piisaa tekemistä tälle viikkoa.

Niin ja tänään kaiketi tulee käymään mieheni setä meillä kertoen viisuminhakemuksen täyttämiseen liittyvistä seikoista tai kuinka se ylipäätään tehdään. Jotta vieraita luvassa.
Tänään meillä on myös partiotoimintaan tutustuminen iltapäivästä. Isäntä meinasi sinne poikaa, ja sitten ajattelimme että voisimmehan mennä sinne kaikki nyt tutustumiskerralla, sillä siellä oli makkaranpaistoa (omat makkarat jos käsitin oikein-en ole varma).
Että eipä ne vieraat/vieras, ehdi meillä kauaa istuksia kun meidän on lähdettävä jo klo 17 mennessä sinne. Jep.

Tällästä tänne tänään...
Pesukoneet jyllää, pyykkipyörii ja se meinaa että vaatteet puhdistuu koneessa. :)
Vien ne ulos kuivamaan sillä sadetta ei ole nyt luvassa. Kuivavat siellä jo hyvällä tuurilla illaksi.
No jospa tässä oli joksikin aikaa, menen kuikkimaan @postejani, onko siellä mitään tähellistä. Moikka!

1 kommentti:

  1. Huh no teilläpä on ollu äksöniä! :)
    Ei tahdo ehtiä enää kommentoimaan kenenkään postauksia, mutta käyn kyllä aina lukemassa!
    Meillä on kans lähteminen on hidastunu hirveesti, kun mä oon yksin lasten kans. Miljoona asiaa pitää muistaa ottaa mukaan, ja kun oot vihdoin saanu lapset lähtökuntoon niin huomaat ite olevas vielä tyyliin yöpaidassa :D kutakuinkin näin se meillä menee..

    Mutta tulin vain huikkaamaan että täällä olen, vaikkei minusta aina kuulu :) ihanaa keskiviikkoa!

    VastaaPoista