tiistai 6. elokuuta 2013

Toiminnallinen päivä toteutuessaan.

Tänään on meidän Lantun lääkärineuvolapäivä iltapäivästä.
Sitä ennen olin suunnitellut että kävisin lasten kanssa rannalla mikäli päivä on lämmin mitä lupailivat (+25*C). Nyt ainakin tuntuisi siltä että paikkaansa pitää..
Vielä poika nukkuu joten keräilin tässä vasta kamppeita mitä sinne ottaisimme mukaan.
Eilinen aamu alkoi pojan osin varmaan shokki herätyksellä kun minulta särkyi lasi (iso tuoppi) leipoessani kääretorttua. Huitaisin sen vahingossa alas ja miten kova ääni siitä lähtikään kun tuoppi räsähti laminaatille. Ja miten pieniksi siruiksi se meni!
Kerttu oli herännyt ja onneksi Lanttukin oli omassa syöttötuolissaan eikä lattialla konttaamassa heti sirpaleisiin. Minä jouduin olemaan hieman "fakiiri" kävellessäni/raivatessani tieni pois keskeltä lasinsiruja ,jotta sain haetuksi rikkakihvelin, millä otin ensin isoimmat ja enimmät särpäleet pois. Sitten imuroin, mutta siitäkin huolimatta löytyi vielä pieniä sirpaleita illemmasta.

Eilen myös puhelimme, että tänään tekisimme itse kebabia riisillä. Se menee hieman myöhään kun isäntä tulee töistä suoraan sinne neuvolaan ja sitten sieltä kotiuduttuamme pääsemme laittelemaan sitä ruokaa. EIlen oli tosi hilkulla että en tarjonnut koko sakille kebabia eräässä naapurikaupungin kebab paikassa...mutta lopulta mielemme muuttu kun muistimme miten paljon jäi eilen tekemääni jauhelihakastiketta syömättä...ensin olisi se syötävä/olisihan kotonakin ruokaa... niinpä päätettiin että "tehdään huomenna sitten kotona sitä samaa herkkua!" :)


Se, mikä tekee tästä päivästä jokseenkin "kiireisen" on se, kun on tuijoteltava rannallakin kelloa että ehdimme sitten sinne neuvolaan.
Rannalla ollessa on vain 2 huonoa puoltsa. 2 isoa miinusta. Niistä A) Sinne mennessä on kovin jyrkkä alaäki joka on palatessa sitten varsin jyrkkä ylämäki (sellainen ladunpohja/pururata) ja B) Siellä olevien nuorten kielenkäyttö. En sano ettäkö ei itselllä joskus se V-alkuinen sana lipsahtaisi, mutta siellä se korostuu kun jokainen hokee sitä.-> tekee ihan pahaa kun niin nuoret lapset sitä hokee. Etenkin kun osa lapsista jotka sitä siellä nyt hokee on sellaisia jotka on olleet niin enkeleitä ollessani jossain eskarissa joskus töissä ja heidän ollessaan siellä niin kilttejä...no ajat muuttuu..ei näköjään mene montaakaan vuotta siitä kun he jo hokevat yleisillä uimarannoilla kamaluuksia.

No joo...Onneksi he ehkä hokevat niitä sanoja rannalla silloin kun omat lapset on siellä vedessä niin he ei EHKÄ kuule niitä...vaikka en mene vannomaan... mutta kamalan kuuloista se kyllä on.
Jos saisi toivoa niin toivoisin että jokainen kiinnittäisi hieman huomiota siihen OMAAN puheeseensa ainakin sen osin kun ollaan YLEISILLÄ paikoilla että ei kovin kiroiltaisi. Vaikka heidän ikäryhmässään sillä kai tehdään vaikutus kavereihin tai pidetään kavereiden kesken suosiota yllä... en tiedä. :/

Aurinkoista päivänkulkua jokaiselle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti