tiistai 27. elokuuta 2013

Mariskoolini.


Tuula kysyi edelliseen postaukseeni liittyen kommentissaan seuraavaa:
"
Montakos/minkävärisiä nyt jo on? Meillekin näitä siunaantunut jokunen, vaikken ole hullaantunut. Lahjoiksi saatu. Toi punanen on kauneimpia. "

Tähän en voinut vastata lyhyesti, niin teen ihan oman postauksen jotta saan kääntää kaikki lillukanvarretkin. :)

Elikkä aloin kerätä mariskooleja joskus ...talvella 2012?
Kaikki sai alkunsa siitä, kun päätin että minähän en osta enää ainuttakaan muumimukia!No enpä niin... se oli siis päätös josta olen lipsunut. Myönnetään.
Kai niitä alkoi kerätä sitten niiden muumimukien korvikkeena. Alku on aina ihanaa kun aloittaa keräilyn. Mitään kun ei ole, niin voi vapaasti valita ostojärjestyksen. -> voi ostaa sillä fiiliksellä. Vähän niinkuin että "miltä minusta nyt tuntuu!?..Joo, nyt olis olo tämän mariskoolin värin kaltainen ,ostan sen sillä sitähän minulla ei vielä ole..."
Sama päti minulla muumimukeihin. Ostin sen mukaan minkä mukin kuvituksen mukainen oloni oli. Tosin ostaessani mörkö-mukia oloni ei ollut "mörkömäinen", "synkkä" saati "pelottava". :D Ehei, silloin minua puhutteli sen mukin pohjaväri. Tumman sinisyys.

Palataanpa takaisin mariskooleihin.
Isoja on kertynyt neljä. Kaksi mustikansinistä, vaalean sininen (vedensininen?) sekä pastellinsävyinen vaaleanpunainen.
Pieniä olen saanut lähinnä lahjaksi. (Veikkaan että niiden edullisuuden vuoksi?)
Niistä löytyy - mustikansininen (jota luulin ostaessani isoksi ja mikä saadessani paljastui pieneksi ...), vaalean vihreä ja tumman punainen.

Ei minulla ole mitään logiikkaa niiden ostamiseen. Kun edullinen kohdalle sattuu niin olen sen ostanut mikäli on varaa ollut sen verran laittaa niihin kiinni siinä hetkessä.
Onko jollakin joku logiikka miten kerää niitä värejä? Ensin pastellinsävyt? poistumassa olevat värit? uusimmat? ...etc.
Meinasin että rajaisin jo tämän harrastukseni ennalta siten että keräisin molempia (ison ja pienen) samaa sävyä. Ja vaikeuttaakseni niiden keräämistä vielä olisi hankittava aina samaa väriä se puuttuva kuin minkä olen jo saanut hankituksi.
(esim. jos olisi iso mustikanvärinen mariskooli, niin seuraavaksi olisi hankittava se pienempi koko mustikan sinisestä tulisipa vastaan joku muu väri edullisesti  niin sitä muun väristä ei saisi ostaa ennemmin...)
Sitten mietin että "Jos keräisin vaikka pastellinsävyiset?" mutta kun tummemmissa väreissä oli minua kiinnostavia värejä niin se kumosi sen logiikan oitis.

Vähiten pidän itse ehkä väreistä kirkkaasta. Kirkas ei ole väri. Siitä kun näkyy läpi ja kirkkaasti. :D
Tummista en pitäne ehkä siitä rion ruskeasta...en tiedä miksi. Samoin se musta on aika synkkä. Tulee mieleen heti jotkin rituaalimenot joissa sellaiseen maljaan voisi jokainen vuodattaa vertansa päästäkseen jonkun ylemmän henkimaailman suosioon. Hyi olkoon..
Jossain määrin minun tekee mieli kiertää kaukaa myös sammaleen vihreät koolit. En tiedä, ne eivät vain iske ihan ykkösellä. Sitten on pastellinsävyistä "ei-niin-ihana" se lohenpunainen... en tiedä miksi. Tunnen suussani raa`an suolalohen nitkavan-vaikka siitä suolalohesta pidänkin.

- Joo, voinpa kuulostella hieman enemmän kuin vain vähän oudolle tehtyäni tämän postauksen, mutta... en vain malttanut olla kirjailematta aiheesta omaa postausta.
Mukavammalle tämä näyttää omana p ostauksena kuin näin pitkänä vastauksena kommentti osassa. :D Vai...?

Nyt ei ole ollut enää meidän neiti kuumeinen. Hyvä niin. Mikä lie ollut yhden yön aikainen kuumeilu hällä. En valita kuitenkaan että jäi niin lyhyeksi.

Saan tänään aamusta kahvittelu vieraan 9 maissa. Kivaa. Jos vain kuulisin lapsiltani vaihtaa jonkin ajatuksen tämän kahvivieraan kanssa. Veikkaan että siinä huutaa vanhempi lapsista joko A) laittamaan yhtenään tv;stä eri ohjelmaa ->päättämätön kun on...tai ne ohjelmat joita katsoo kestävät niin lyhyen aikaa että on vailla uutta laitettavaksi..
Tai B) ...uikkaa maitoa koko ajan. "Anna maitoo...äiti, anna maitoo..:"
Ja muuta ei sitten suostuta syömään, niin onhan se nälkä yhtenään. Voisi se huonomminkin nälkäänsä koettaa tilkkiä kuin maidolla. Jos meinaan siirtäisi sitä nälkäänsä jollain täysin imelällä niin se ei olis kovin hyvä. Siitä (-kään) ei hyvää seuraisi...

Nyt toivottelen kaikille leppoisaa päivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti