lauantai 23. maaliskuuta 2013

Maaginen aamusauna.

Eilen emme saunoneet joten mies päätti aamulla positiivisena yllärinä napata saunan päälle.
Siellä sitten käytiin jo ennen klo 9:ää ja olipas se virkistävää. Itse henk.koht.pidän enemmän aamusaunomisesta kuin perinteisestä iltasella saunomisesta. Suosittelen joskus kokeilemaan kenellä siihen vain on mahdollisuus. Se pistää mielestäni siinä mielessä kaiken "uusiksi" siltä päivää, ja erityisesti se päivä tuntuu jopa pidemmältä kuin normaalisti saunottaessa illasta.
Lieneekö tottumiskysymys, että useimmiten (uskallan ainakin väittää näin) että iltasaunomisen jälkeen on iltapala ja sittenuinumaan. Mutta nyt onkin koko päivä vielä edessä saunomisen jälkeen!

Niinpä siellä aamusaunan innoittamana sain idoitua sieltä tultuani että leivon mokkapaloja mikäli kaikkia siihen tarvittavia aineksia kaapista löytyy.Ja kuinkas kävi...NIITÄ LÖYTYI! :)
Samalla, kun mokkapalojen pohja oli uunissa ideoin, että voisinpa laittaa seuraavaksi uuniin edellisenä päivänä ostamiamme rukiisia karjalanpiiraita. Niinpä tekaisin siinä pohjan paistuessa munavoita ja pääsimme kuorrutettuani mokkapalat syömään karjalanpiiraita lämpiminä ja sen päälle ne mokkapala aamukahvit. :)

Siinä mies sitten näytti kaiken sen minun leipomuksen ohessa erästä kuvaa kirjahyllystä, jota hän oli ajatellut ostettavaksi eteistilaamme. Minusta se ei ollut lainkaan "hullumpi" ja mikäli hän sen päättää ostaa, saattaa olla että haemmeko sen jo tänään.
Lisä säilytystila kun ei ole pahitteeksi tässä mökissä.
Samaisella myyjällä (tuotteet siis eräällä kirppiksellä) oli myynnissä aika ihana tummanruskea arkku. Ei olisi ollut pahan hintainenkaan, mutta valitettavasti olen jo seuraavan kuukauden budjettini rajoilla jo nyt, joten täytyy jättää hankkimatta se arkku ainakin toistaiseksi. :/
- Elämä on!

Niin ja se panttaamani asia...paljastan sen nyt.
Meidän LANTULLE TEKEE 1. HAMMASTA!
Pyrrää ja pörrää suullansa sen minkä ehtii.
Tänäkin aamuna sain herätä siihen hauskaan ääneen kun hän niin iloisesti pyrräili ja pöristeli vaunuissaan. Imeksii myös paljon kieltänsä ja munklaa alaientänsä. Kokeilin sitä eilen, niiin tuntui aavistuksen pieni terävän karhea kohta. Eikai se nyt muukaan voi olla kuin se ENSIHAMMAS! :)
Hällekin ostettava pian oma hammasharja että tottuu siihenkin puuhaan.

Oikein mukavaa viikonloppua kaikille!!! :) 

2 kommenttia:

  1. No vau, Lanttuhan on aikaisessa hampainensa! Onnea :D Meillä ensihammas putkahti muistaakseni vasta puolivuotiaana, vaikka 3kk:n iästä saakka E imi alahuultansa vimmatusti ja puri nyrkkiään, ikeniä ihan selvästi kutitti. Näin sitä lapset on näissäkin asioissa niin eri aikaisia, ja hyvä jos hampaita tulee aikaisemmin kuin meillä koska meillä hampaattomuus hankaloitti syömistä kun ei voinut vielä purra.

    Mutta hienoa, toivottavasti Lantun hampit tulee ilman suurempaa porua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kovasti tämä meidän Lanttu imeksii kaikkea ja oikein silminnähden "hinkkaa" alaientänsä, niin tutilla tai kätösiinsä saamalla harsonreunallakin :)

      Poista