maanantai 4. maaliskuuta 2013

Lantun neuvola kuulumiset :)

Niinpä kärräilimme vaunuilla klo 15 neuvolaan koko sakilla.
Pienemmät istui toinen rattikelkassa ja toinen pyöreässä suuressa liukurissa isän vetämänä.
Perillä olimme hyvissä ajoin ja ehdimme täyttää sen lappusenkin paikan päällä joka oli palautettava 3kk neuvolassa. (kyseltiin vanhempien jaksamisia yms. Jokseenkin turhanpäivästäkin, mutta ymmärrän että heillä on velvollisuus täytättää sellainen lappu.)
Ne vastausvaihtoehdot vaan tuntui joidenkin kysymysten kohdalla hieman höperöiltä, sillä olisi tarvinnut miltei sen kristallipallon jolla näkisi tulevaisuuteen voidakseen vastata annettujen vaihtoehtojen mukaisesti. Ei ole ollut tapana ottaa stressiä asioista ennakkoon mikäli niihin ei ole viitteitä edes ilmassa.

Mutta lopulta saimme lappusen täytetyksi ja keksimme jotain kirjailla meidän perheen voimavaroiksikin.
Kun se lappunen oli käyty terkkarin kanssa läpi, oli aika punnita meidän rakas "Lanttu" ja painoahan oli tullut taas ihan mukavasti edellisestä kerrasta, tällä kertaa vaaka näytti hälle 5766g, Pituutta oli tasan 60cm.
Ensimmäisenä kolmesta rokotteesta sai sen suun kautta otettavan Rotavirus rokotteen. Aika hyvin se meni alas, vaikka meinasi siinä hieman vänöttää ja jemmailla sitä suuhunsa (koitti olla nielemättä sitä kun keskittyi huutamiseen...heh..)
Lopulta kaikki meni ja hetken sai rauhoitella siinä itseään ennen kuin hälle tuikattiin 2 piikkiä, toinen toiseen reiteen. Siitä ei selvästikään tykännyt yhtään ja toi sen julki huutaen kuin sikaa olisi tapettu. Onneksi tyyntyi juuri kun sain vaunuihin pois lähtiessämme.
Siitä saakka on ollut varsin rauhallinen.
Kun ei olisi vain tyyntä myrskyn edellä, meinaan että menisi yökin yhtä hyvin...Vielä ei ole ainakaan kuumetta nostattanut hälle.*kop kop kop* ja toivonkin että ilman sellaisia päästäisiin. Suppoja kyllä on, että ei ole siitä kiinni jos tulee niiin sitten tulee...sille ei mahda mitään. :( On vain hieman ikävämpi juttu hälle.
Kerttu hääräsi toimeliaana koko ajan ympärillä katsoen mitä Lantulle kulloinkin tehtiin.
Pistoksia ennen hän oli jopa hieman edessä hetken aikaa, kunnes saimme hänen intonsa laantumaan ja siirtymään sivummalle. Oli kuin pieni terkkarin apulainen hääriessään hänen jaloissaan koko ajan. :)

Kerttu on alkanut maalata mielellään vesiväreillä. Eräs ilta isänsä antoi hälle pieneen kuppiin tipan vettä, kun neiti oli maalailevinaan vesiväreillä (ilman vettä) suti pensselillä mopoaan ja sanoi "Minä maalaan..." Samoin sanoi sutiessaan Tulikivi uunin kylkiä "Minä maalaan.." Toisaalta kun ei ollut vettä, ei voinut tulla vahinkoa että olisi maalannut johonkin minne EI SAA MAALATA. (kuten vaikka seinään -> tapettiin tms.)
Nyt onkin pieni rantu jo meidän valkeassa olkkarin maalatussa tiiliseinässä..siihenkö lie "putsannut" pensselistä ne viimeiset vedot. Oli kyllä neidillä eräs valkea paitakin melko tahroilla ja laikuilla vesiväreistä :D

Äsken kävi isovanhemmat ja toivat Kertulle hänen kumminsa jo jouluksi tälle jättämiä tarroja + vihkon. Neiti liimaili innolla kissa tarroja vihkoon.
Sitten minä keksin, että :
- TAHDOTKO LIIMATA MUUTAMAN TARRAN PÄÄSIÄISKORTTIIN JOIHIN VOISIT SITTEN PIIRTÄÄ NIIN LÄHETETTÄISIIN MUMMOLLE JA SILLE MUMMOSI NAAPURILLEKIN?
Niinpä hän innostui ja sarjatyönä teimme 4 korttia joihin jokaiseen liimasi 1 kisutarran ja piirteli lisäksi mm. ruohoa ja munia. :D
(Koitan muistaa kuvata ne vielä ennen kuin lähetämme ne, niin voin sitten laittaa kuvia niistä.)
Nyt taisi nukahtaa sohvalle, olikin hän jo väsykiukkuinen.
Voisinpa käydä ottamassa kuvat niistä kahdesta valmiista kortista. :)
Ei muuta kuin taas toimeksi!

Tässä tuli nyt kirjailtua muutakin kuin vain neuvola kuulumisia, mutta haitanneeko se? Tuskin.
Oikein mukavaa illan jatkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti