tiistai 24. syyskuuta 2013

Kierrätyskassi soikoon...

Niin, minä sitten otin osaa tälläisen "kierrätyskassin" kulkuun, jossa kassia kierrätetään toiselta toiselle. Jokainen jolla kassi kulloinkin on, ottaa kassista mitä kokee itselleen tarpeelliseksi ja laittaa sinne niin ikään jotakin, minkä kokee tulleen itselleen jo tarpeettomaksi.
(TOKIHAN MINÄ MIELSIN TUON KOKO KASSIN IDEAN ALKUJAANKIN NIIN ETTÄ MITÄÄN RIKKINÄISTÄ SINNE EI LAITETTAISI tms.)

No perjantaina kassi saapui minun luokseni. Kihisin jo innosta pelkästä ajatuksesta päästä sitä tonkimaan, kunnes...
Niin,KUNNES se JÄTTILÄISkokoinen Ikean kassi oli ovellani. Tuotuna AUTOLLA luokseni. Syy: sitä EI kykene naisihminen helposti kantamaan kaksinkaan käsin, sillä sen sisältö oli jo sellainen sirkus suorastaan että huh huh...

Joku kyselikin palstalla, missä se alkujaankin sai syntynsä lähteä kiertämään, että "onko siinä kassissa muutakin kuin vauvatavaraa?Voisin siinä tapauksessa ottaa kassin itselleni jossakin välissä.."
Minä vastasin hälle pengottuani kassia että: "VOI KUULE ON!!!"
Mielestäni kassinsisältö oli jo saapuessaan minulle ampunut yli sen tarkoituksensa.. KAIKELLA KUNNIOITUKSELLA HEITÄ KOHTAAN  JOILLA KASSI OLI OLLUT JO ENNEN MINUA.
En toki olettanutkaan että saadessani kassin se on täynnä käyttämättömiä vaatteita (ja juuri sopivasti minun kokoani) tai että siinä olisi jotakin muuta sellaista jolle minulla on käyttöä. Ehei!
Mutta silti mielestäni oli jokseenkin liikaa (lue: törkeää?) että kassissa oli niin paljon sellaista (tämä vain minun mielipiteeni ja pettynyt sellainen) lasitavaraa.
Kynttilänjalkoja & tuikkukippoja.HALLOO!! Lisäksi kassissa oli paljon kahvikuppeja ja mukeja tasseineen..*kröhöm* Tekee aika hankalaksi liikutella kassia jalkaisin etenkin kun siinä on särkyvää mukana.
Kun kassi saapui ovelleni, niin Kerttu oli vieressä ja näki tottakai kassissa päällimäiseksi jääneet vauvanlelut. Hän kiljahti riemusta (kuin lapsi jouluna):
- Äiti kato, noin paljon leluja meille!!!!
- Voi kuule, nämä EI tule meille kaikki eikä se toivoakseni sisällä vain pelkkiä leluja...sanoin heti tyttärelleni.
Samassa kysyin kassin meille tuoneelta että "onko kassissa jotakin mikä ei kestäisi kylmää?"
.- En tiedä, kun en jaksanut itse penkoa kassia edes pohjalle saakka... hän vastasi.
- O_o *No  johan on!* ajattelin.
Nostin kassin ulko-ovemme taakse odottamaan hetkeä kunnes lapsemme nukkuisi niin pääsisin tonkimaan sitä ...-rauhassa.

Viimein se hetki koitti kello oli n.23:30 ja hilasin kassin ulko-ovemme takaa sisälle. (HUH mikä työ siinä oli, kun oli varottava lasiesineitä siellä kassin sisällä!)
Mielestäni on toki ihan Ok jos sinne joku laittaa eism.tuikkukippoja, mutta mikä minulle oli löytönä kassissa liikaa, oli JOULUKORISTE joka oli solmussa valmiiksi!!! HEI HALOO!!!?
-Joo joulu tulee joka vuosi, siitä emme pääse mihinkään,mutta silti..lisäksi kassissa oli muovinen ovikranssi jossa oli punaista satiininauhaa (rispaantunutta osittain) ja käpyjä.-> nauratti ajatus että "ottaisinko sen satiininauhan siitä johonkin omiin askarteluihin, mutta njääh,, jätin sen sinne.."
Seassa oli myös dvd.elokuvia. Kaikissa oli kansiteksti RUÅTSIKSI. Jee "Heija Svärje!" Jätin ottamatta niistäkään yhtään.
Ai niin, ei se että kassi oli jo äyriään myöten täynnä tullessaan minulle, mutta kun sen Ikean kassin kylkiäisinä oli +2 muovipussillista (molemmat puolitäysiä kasseja) VAATETTA! Nimenomaan niitä pikkulasten vaatteita.
Siinä meni jo vähän "maku" alkaa edes harkita mitä sinne itse laittaisi mukaan kun kassi oli valmiiksi niin varovasti kannettava & PAINAVA!!!

Kassissa oli lisäksi myös (kenties hauskin löytö) sellainen aterimien kuivauskuppi tiskipöydän reunalle tuleva, pyöreä jonka sisällä on se toinen kippo...-varmasti monelle tuttu.
Sitten oli joku verhokappa ja pöytäliina, kynttilöitä (lumiukko tuikkuja) jne jne.

Mutta löytyi sieltä jotakin myös meillekin. :)
Otin sieltä vauvojen pehmohelistimiä Lantulle 3kpl:tta sekä jarrusukat + erään tiikeripussukan (tiikeripehmo jonka selässä vetoketju minne saa jotakin tavaraa), Kerttu tahtoi sieltä sellaiset aurinkolasit, jotka olivat kuin BB-talossa joskus olleella Kakilla, mutta vaaleanvihreät, hällähän oli liukuvärjätyt violetit linssit ja ilman sydänkuviota toisen linssin alareunassa. On varsin vinkeän näkönen neiti ne lasit päässään. Ne kun on hälle hieman liian isot.
Itselleni löysin sieltä kassista (jos nyt niin voisi sanoa) sellaisen kirkkaan jälkiruokakipon(?). Ajattelin että siihen voisi laittaa joskus jotakin vaikka tarjolle kuten namia tms. pientä.

Minua myös hämmästytti se, että kassissa oli elintarvikkeita.
1prk Piltti "Pikkukalastajan pata" (parasta ennen 2014/kevät) mutta silti.
Lisäksi oli mausteikko Santa Marian mausteita, jotka tosin eivät enää irronneet purkistaan, paitsi katajanmarjat ja nekin vain siksi koska olivat kokonaisina. xD

Isäntä toppasi erääseen löytöön hetkeksi kiinni "Otan tämän verstaaseen" ,mutta tuli sittemmin toisiin aatoksiin ihan vain sen turvallisuuden takia. Kyseessä oli kattoon kiinnitettävä 2lamppuinen spottivalo.
Kassin sisältö oli siis melkoinen sirkus, tekstiileistä-ruokaan ja ruoasta-elektroniikkaan ja elektoriniikasta-kodin tarvikkeisiin. HUH HUIJAKKAA!!!

Kanssani toi ilmi haluttomuutensa ottaa kassia enää toista kertaa moni muu minun tavoin, jos ei muutu systeemi. Ei ole mitään mieltä että tavara vain määrällisesti kasvaa.
Omasta mielestäni oli jo virhe se, että kassi oli lähtökohtaisesti noin iso!
Jospa tästäkin virheestä moni kierrätyskassilainen otti onkeensa ja opikseen.

Itse autottomana koin (luulin-> luulo EI todenkaan ole tietoa ja sen sain kokea nyt jälleen kerran) että se kassi olisi jokin näppärä jonka voi kuljettaa ilman autoa ja esim.rattaiden alaosassa tai selässään(->jos se olisi ollut reppu). Mutta tämä meni niin överiksi että oksat pois!!!!

Ottakaa tekin tästä opiksenne, mikäli väsäätte kiertoon jotakin "kierrätyskassia".
Minulla oli tunne kassia penkoessani hetkellisesti että "apua, tältäköhän tuntuisi jos joutuisi jonkun itselleen läheisen omaisen (oman vanhempansa tjmv.) tavaroita käymään läpi..
Lisäksi minun silmissä osa tavarasta oli sen kaltaista mitä kukaan ei huoli edes ilmaiseksi. Ja osa muistuttikin sellaiselta tavaralta mitä saa joskus joidenkin kirppisten tykö ottaa ilman mukaansa jos kelpuuttaa.
Sanoin siitäkin että siellä palstalla että "HEi, ei laiteta sinne kassiin tavaraa sitten periaatteella"-> EIPÄHÄN-TÄYTÄ-OMAA-ROSKISTAMME->pistän tuonne kassiin sen muiden "ongelmaksi".
Tämä johti siihen että kassin alulle pistäjä osoitti hienon eleen olla mukana hävittämässä kassinsisältöä sitten mikäli se jäisi jollekin ns."lojumaan". Tarkoitus kun ei ollut että jollekin napsahtaa jätti (halko) kassillinen ongelmajätettä.
Voi kierrätyskassi siis soikoon, sanon minä!

Oli mielenkiintoinen kokemus, mutta..mietin kyllä lähdenkö enää uudestaan mukaan tuollaiseen. Nyttemmin ovat laittaneet kiertoon vastaavalla periaatteella vaatekasseja yms.
Minua kiinnostaisi laittaa jokin askarteluaiheinen kassi, mutta monikaan täällä ei taida sellaista harrastaa, joten jos sellaisen kokoaisi itse, niin mitä silppua siellä olisi sitten kassin tullessa sinulle takaisin-jos olisi mitään kun kassi katoaisi tuhkana tuuleen ja sisältö myös. :/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti