sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

No johan pomppasi ja illaksi herkkuja...TAAS

Ensinnäkin nyt oli minulle kommentoitu sellainen määrä että sulattelen kaikkea lukemaani vielä ja olen julkaisematta niitä (vielä) sekä sen myötä vastaamattakaan niihin mitään. Jätän sen tuonnemmaksi. :) Jos suinkin sopii... :)

Mutta asiaan... Elikkä tähän päivään.

Aamulla heräsin ja oli pieni tunne, tuleeko migreeni vaiko not. No ei sitten onneksi tullut. Päivän pelastus, sillä eipä olisi ollut siihen täsmälääkettäkään saatavilla sillä ne kaikki oli loppu ja rahatilanne ei ole antanut myöden ostaa niitä kalliita nappeja. Siksi toisekseenkin ne kohtaukset on harventuneet jostakin syystä huomattavasti, niin en ole viitsinyt ostaa niitä "jemmaankaan" hintavuutensa vuoksi. :D
(seli seli...)

Ehdotin tänään miettiessäni päivän ruokaa, että kävisimmekö paistamassa jossain ulkosalla makkaraa, kun aurinkokin paistoi niin kauniiisti. Ehdotustani kannatettiin ja menimme isännän mökille.
Siellä hän paistoi yhdellä tikulla pihalla meille muille sisällä oleville miltei 2 paketillista makkaraa ulkosalla. (Ei sitten lähtenyt kiireessä puukkoakaan mukaan että olisi voinut vuolla metsästä makkaratikkuja hieman enemmän että olisi ollut jokaiselle omat kuka nyt kykeni paistamaan makkaraa itse (meinaan lapsia, sillä Lanttu nyt ei itse vielä aikaan osaa eikä jaksa kannatella makkaraa tikun nenässä.. :D)

Kotiin tultuamme aloin miettiä mitä ruokaa söisimme seuravaana päivänä. Koska syömämme ryynimakkara grillattuna oli ollut niin hyvää, ehdotin tekisimmekö sitä uunimakkaraksi muusin kera ja toiselle päivälle hernekeittoa?
Ehdotustani kannatettiin taas. Niinpä kävin kaupassa ja ostin tarpeet molempiin.
Olin myös päättänyt leipoa mokkapaloja ja niinpä äskettäin sainkin pohjan uuniin.
Tälle iltaa luvassa mokkapaloja. OSAN OLEN AIKEISSA PAKASTAA ETTÄ EIVÄT MENE KERRALLA! (Keskiviikkona vietämme meillä syntymäpäiviä jota varten olen tilannut sen savulohivoileipäkakunkin. Niin suolaisen vastapainoksi ajattelin tarjota kahvileivän paikalla mokkapaloja.)

Huomenna luvassa hernekeittoa (herneet likoaa jälleen) ja tiistaille sitten se uunimakkara ryynimakkarasta (pojalle punaista lenkkiä ostin ettei tartte nälässä olla jos ei nappaakaan hälle se erikoisempi ryynimakkara...)
Ja mikäli hernekeitto tulee syötyä yhtenä päivänä niin siinä tapauksessa teen seuraavalle päivälle sen perunamuusin ja makkarat. Muussa tapauksessa syödään tietenkin niin kauan kuin keittoa riittää...(tosin 5henkeä ei kauaa elele 2Litralla soppaa... mutta yritys kuitenkin kova ja hyvä. )

Ouksi douksi, täytyy mennä katsomaan ettei pala se pohja uunissa. Ettei tarvitse hiilipeltiä kuorruttaa tomusokerimössöllä ja verhota vielä nonpareilleilla herkullisemman näköiseksi: :D

Oletteko aloittaneet jo mämminsyönti urakan? Meillä sitä on jo popsittu muutama ropponen kermavaahdon kera jonka olen maustanut tomusokerilla. On hyvää. (Viime satsista tuli hieman liian imelää, sillä sokeria meni hieman liikaa... näytti se lapsille kelpaavan, kenties parremmin kuin vähemmän imelä kermaversio.)

Mukavaa lomaviikkoa kaikille!!!!

6 kommenttia:

  1. Juu, ei ihme että et julkaise kommentteja! Harranjee, lapsiperheelle päiväruuaksi ulkona paistettua makkaraa!!! Onko mieleesi milloinkaan tullut laittaa oikein kunnon ruuan lisäksi ihan perussalaattia? Ihan helppoa ja halpaa. Ja lapset oppivat sitä syömään kyllä, tiedän kokemuksesta. Tiedän senkin, ettet tätä kommenttiani julkaise, mutta joudutpahan itse kuitenkin lukemaan. Kuitenkin julkinen blogi, niin tosi raukkamaista, ettet julkaise kaikkia kommentteja.

    terv. vakituinen mutta ehkä tuleva entinen lukijasi Marjukka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässäpä NYT kun julukasen sinun (provoavan kommenttisi Marjukka HYVÄ!!!)
      En voi sanoa muuta kuin että ei tee mulle kessee ootko pian (tai jos et jo olekin-anteeksi ihan sama mulle.) sarjassamme "entinen lukija".
      Kenenkään EI ole pakko näitä tekstejä lukea jotta lopeta nyt!
      Tämän julkaisin ihan sillä että muutkin näkevät millaisia on ne "ikävemmät" kommentit joita olen saanut ja KAIKKI olen kyllä julkaissut ja tulen julkaisemaan kun ehdin.
      Että jos lopettaisit sen huutelemisen nyt ikävään sävyyn. Kiitos. (tai laitan jatkossa sinun kommenttisi "roskapostiksi" enkä julkaise enää.)
      - Selventikö yhtään?
      Aurinkoista päivää sinulle!

      Poista
  2. No jopas! Olet nyt joutunut jonkun arvostelijan kohteeksi kerran jos toisenkin.
    Tälle ihmiselle voin sanoa: ei se makkara lapsia pahenna. Päinvastoin, kivaahan se lapsesta on grillata tai paistaa nuotiolla. Ei se kuitenkaan ole jokapäiväinen juttu, vaan joskus.
    Jaah. Taidan tänään kantaa puita takkaan ja paistaa Spedelle takkamakkaraa iltapalaksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyyhän lapsilleen antaa elämyksiä ulkona ja mikäs sen parempi kuin mennä koko perheen kanssa ulos luonnon helmaan ja samalla paistaa makkaraa. Siinä oppii lapsikin samalla sosiaalisuutta (jos paikka on esim. yleinen laavu tmv.) sekä niitä tärkeitä tulenteko ja selviytymistaitoja voi harjoitella samalla.-> nuotion ja tulentekoa VANHEMPIEN valvovan silmän alla. Eikö?

      Poista
  3. Minä voin alkaa kylklä kirjoittamaan tänne ruokalistan minkä mukaan tai mitä olen lapsille syöttänyt mikäli se sitä vaatii.
    (Naurettavaa aikuisten oikeesti!!!) mutta en syötä lapsille erikkoruokia vaan mikäli he eivät pysty syömään samaa niin en ala eriruokaa laittamaan. Allergia tosin olisi asia erikseen, mutta kellään lapsistamme ei ole VIELÄ *kop kop kop* todettu mitään allergiaa ruokien suhteen.
    Ja kuuntelemme myös lapsiemme ruokatoiveita, siitä syystä seuraavaksi (kun se hernekeitto on ensin saatu syödyksi loppuun, mitä on tosin vain 2L joten ei luulisi kauaa 4 hengellä kauaa menevän kun se on syöty) niin seuraavaksi olisi luvassa ryynimakkaraa uunissa tehtynä muusin kera.
    Mikähän epäterveellisyys siinäkin sitten piilee.
    Porkkanaa on jääkaapissa jota kuorin lapsuille purtavaksi kun pyytävät ja toisinaan kuorin sitä pyytämättäkin.
    Maitoa meillä menee enemmän kuin ehtii mitä ehtii kaupasta kotia kantaa. Mehut ja limpparit ei kuulu meidän lasten ruokavalioon, herkkuinakin harvoin -->synttärit tms oltava että sitä ostetaan.
    Sekin, että JOS meillä on mehua niin se on itse tehty ja laitan itse tiivistettä VAIN väriksi jolloin mehu on vain näennäisesti "mehua", vettä ollessaan suuremmassa määrässä kuin sekoitus suhde vaatisikaan.
    Voi hyvänen aika... EN jaksa enää moista.

    Mutta jatkossa JOS KUKA empii että syötän lapsillemme VAIN MAKKARAA niin erehtyy!!!!!
    Saa tänne tulla katsomaan, siksipä toivoisinkin että ne ANONYYMIT kommentoisivat omalla nimellään tai jättäisivät kommentteihinsa edes @ posti osoitteen jolloin voin olla julkaisematta kommenttia ja vastata heidän jättämään @posti osoitteeseen suoraan. Jää tällöin tälläiset "tappelut/inttämiset yms. niihin verrattavat pois täältä blogistani. Ei ole kivaa kenestäkään moinen.

    Ja JOS joku nyt luulee minun vedelleen asiasta melonin neään, erehtyy. Paremminkin sanoisin vetäneeni lautasellisen hernekeittoa OMATEKEMÄÄ -ei einesvalmispurkkikeittoa!!- :D

    VastaaPoista
  4. Se kynttilä oli normi pöytäkynttilä (olikohan Pirkan) jonka en hetkeäkään uskonut palavan ulkona. Muutakaan ei siihen hätään ollut ja hämmästyin suuresti, kun se paloi niin kauan!

    VastaaPoista