tiistai 19. maaliskuuta 2013

Mun reipas 3vuotias.

Tosiaan, eilen oli Kertun 3v neuvola.
Minähän olin siinä jo tulossa kipeäksi kun piti lähtöä alkaa tekemään.
Laitoin kaiken valmiiksi pikku hiljaa pitkin aamua, joten mitä lähemmäksi klo 14 tuli, lähtö olisi helpompaa.
Niinpä niin. Minun oloni yltyi kuitenkin sen verran "pahaksi" että minusta ei ollut lähtijäksi, neuvolassa käyttäjäksi, joten laitoin miehelle viestin josko hän voisi käyttää...minä voisin olla muiden lasten kanssa kotona.
Asia oli sillä sipuli.

Mies vei tytön neuvolaan.
Oli ollut varsin reipas sillä reissulla. Kun neuvolantäti oli testannut näköä, oli tyttö sannonut "sydän" kuviota "omenaksi". "Neliö" oli puolestaan ollut Kertun mielestä "Ikkuna" ja sitten vielä ympyrä oli ollut Kertun sanoissa "reikä" :D
Näkö oli kutakuinkin saatu selville, tyttö näkee. Olipa täti kehunut Kerttua varsin kekseliääksi tämän antaessa "uudet" nimet kuville.

Painoa oli 12,2kg ja pituus 89.9cm. Kuulemma tyttö kasvaa juuri käyrien alarajoilla. (Minusta ei pidä liiaksi tuijottaa niitä käppyröitä, lienee kuitenkin pääasia että hän kasvaa.)
Kehoituksena oli saatu että rasvan saantia lisättävä.
Jännä, vaikka tyttö juo maitoa niin sitä rasvaa ei voisi antaa juottamalla rasvaisempaa maitoa kuin kevyt maito, vaan sen rasvan on tultava leivältä tai muutoin esim.puurosta. (puuronsilmäksi voita) jne.
Olisi niin paljon helpompaa jos sen voisi "juottaa" hälle huomaamatta vaihtaen VAIN maito rasvaisempaan versioon. Ei auta...

Minua harmitti kamalasti kun en päässytkään mukaan sinne. Mutta ei minusta olisi ollut lähtijäksi kuumine aaltoineni ja vilunväristyksineni. Siihen kaikkeen yhdistettynä vielä se etominen, kun olo oli että "koska tahansa saattaa tulla puklu" (mitä onneksi ei sitten tapahtunutkaan.)
Parempi oli pelata varman päälle ja jättää lähtemättä. 

4 kommenttia:

  1. Niitä käppyröitä tuijotellaan liiaksi. Erilaisiahan me kaikki ollaan!!
    miksei rasvaa saa lisätä antamalla eri maitoa? Se tulee ekana mieleen että tekisin. Neuvolako niin sanoi?
    Lepäile se minkä voit, vaikka äidit ei usein siihen pysty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen aivan samaa mieltä. Pääasia minusta on että kunhan kasvaa. Jos ei lääkärit sano siitä että olet YLIpainoinen niin sitten valittavat kun olet ALIpainoinen. Koskaan et ole heille "sopiva" ainakaan painon suhteen.

      Nimenomaan, eikö ole HULLUA että rasvaa tulee lisätä MUUALLE mutta maidon itsessään juotuna tulisi olla VÄHÄRASVAISTA / RASVATONTA! Oli saanut oikein prosyyrin jossa alleviivattu kohta millaista sen rasvan tulee olla:" kasvisrasvaa 60%, lisättävä ruokaan tai annettava lapselle 8 teelusikallista /päivässä, mukaan ei lasketa leivän päälle tulevaa rasvalevitettä eikä maidosta saatavaa."
      (EN TIEDÄ MIKÄ SIINÄ MAITORASVASSA on vialla? Kai se on erilaatuista.)
      Jospa joku fiksu valaisee meitä tässäkin asiassa. :D

      Kissanrasvalla pitäisi lapsensa kasvattaa... noh, TÄMÄ taas minun mielipide. Siitäkin rasvasta olen lukenut negatiivisia asioita pitkästi käytettynä ne hyödyt ei ole sitä mitä sanotaan. Että kolikolla on 2 puolta siinäkin asiassa. Ihminen tarvitsee niin lihaa, maitoa kuin kasviksiakin saadakseen kaikkea mitä elimistö tarvitsee. Unohtamatta tietenkään kuituja ja marjoja sekä hedelmiä.

      Poista
  2. Maidonrasva on eläinperästä rasvaa ja niin sanotusti sitä huonoa rasvaa, eli siksi maito ei saa olla lapselle täysmaitoa. (eikä mielellään edes kevytmaitoa.) Ja toisekseen, liiallista maidonsaantia on lapsilla tuossaiässä vältettävä, liiallinen maidonsaanti voi aiheuttaa hemoglobiinin alentumista. Lapselle on tärkeää saada monipuolista ravintoa ja jos lapsi juo paljon maitoa, vie se sitten ruokahalua suuressämäärin pois ja ravinto jää yksipuoliseksi. Meillä tehdään monesti niin, että ruokajuomana on vesi, jotta ruoka maistuu paremmin, ja maitoa juodaan aamupalalla ja iltapalalla. Meillä kun menee maitotuotteissa juustoa ja jugurttiakin lapselle päivittäin ja nekin lasketaan mukaan siihen maidonsaantiin. =) Selvensiköhän tämä sepustus yhtään? -Humppis-

    VastaaPoista
  3. Kiitokset Humppikselle tästä infosta.
    Minä tiesin, että joku kyllä osaisi tarkentaa tätäkin asiaa. *isokäsi sille ja peukku pystyyn*

    Arvelinkin itse, että se liittyy jotenkin siihen, että maidossa oleva rasva olisi ehkä sitä "huonompaa" jota tulee välttää, vaikkakin siinä maidossa on paljon muuta tarpeellista ihmiselle. En vain ole koskaan perehtynyt asiaan paremmin. Ja kouluissakin ollessa ne asiat muistaa usein vain siihen saakka, kunnes asiasta on tentti ollut ja kun/jos asian kanssa ei tarvitse olla sen perään tekemisissä niin paljoa ,niin se unohtuu. :/

    Kiitoksia vielä, kyllä tämä ainakin minun muistiani virkisti! :)
    Aurinkoista päivää Humppikselle. :)

    VastaaPoista