perjantai 11. tammikuuta 2013

Viikonlopun aloitus.

Minun viikonlopun vietto alkoi jo eilen illasta kun vein jo iltapäivällä suurimmat matot yöksi ulos. Aamulla herättyäni n.klo 05, ei nukuttanut lainkaan ja samaan heräsi "Lanttukin" joten vaipan vaihto rumba hälle ja aamuhuttua naamaan tytölle.
Sen päälle hän nukahtikin uusiksi ja minä jatkoin siivoilua.


Aloin vaihtamaan petivaatteet meidän petiin ja koska pyykkikorissa oli pyykkiä, minä sulloin ne koneeseen. En kuitenkaan vielä laittanut konetta päälle, koska olin aikeissa mennä lasten kanssa tänä aamuna tenavatuvalle klo 9 mennessä vaan jätin sen `valmiustilaan` odottamaan kotiutumistamme.
Etsin siinä jo iltamassa molemmille kerhoilua ajatellen vaatteetkin valmiiksi, jotta lähtö sujuisi sukkelammin.
Aloin jo illalla puhua Kertulle, että JOS hän tahtoisi huomenna kerhoon, niin olisi noustava silloin kun äiti hänet herättää ellei hän olisi noussut vielä sitä ennen.
(Keksin hyvän tavan `kiristää`häntä ja se asia oli "Autot"-tikkari :D )
Sillä kiristin häntä toimimaan myös aamulla jos meinasi mennä jokin asia venkoiluksi.
Sanoin jo illalla, että ensin kävisimme kerhossa ja siitä sitten lähtisimme kaupalle. Hän saisi istua pulkassa kun äiti vetää.

Kerholle selvisimme kuin ihmeen kaupalla!
(Se ei ole aina niin varmaa kun ennalta ei voi aamutoimien sujuvuutta ennustaa).
Ulos päästyämme neiti ei tahtonutkaan pulkan kyytiin vaan rattikelkan...*huoh*
- No siinä on sitten istuttava myös tullessa, sanoin.
Ihmeen hyvin se meni, vaikka työnsin vaunuja ja vedin perässä toisessa kädessäni rattikelkkaa. Neiti pysyi kyydissä hyvin. Ainoa pieni "miinus" oli loivahkoissa alamäissä, kun neiti ei osannut/tajunnut painaa jarrua ja laski siten hieman jaloilleni vaikka koitin väistää ja tehdä parhaani ettei niin kävisi.

Kerhossa oli tällä kertaa paljon sakkia. Varmaankaan minun siellä ollessani ei moista väenpaljoutta ole aikaisemmin ollut. Kerttu leikki ja olikin hauska seurata kuinka hän meni muina miehinä pöydän ääreen jossa pystyi tekemään väritys-, ja piirustus hommia. Sen pöydän ääressä oli joku nainen (olettain kerhon vetäjistä yksi?). Kerttu jutteli hänelle ja näytti kyniä joita pöydässä oli... hih. Olo oli kuin olisin saanut olla kärpäsenä katossa.

Kerhosta lähdimme sitten kauppaan. Kello oli tuolloin n.11 ja ei pitkälle ehditty kun isä ajeli jo vastaan ruokatunnillansa.
Kauppaan mennessä minä olin Kerttua jo pohjustanut että mitä sieltä ostamme (välttääkseni ne heräteostokset myös hänen puolestansa..)
Lupasin jo kotona (edellisenä iltana) että hän saisi ostaa 1 (yhden) herkun itsellensä (namin, olispa se sitten pussi tai mikä hyvänsä, mutta vain yksi.)
Neiti höpötti heti eilisestä saakka "autot-tikkarista". Minä en moisesta ollut kuullutkaan saati tiennyt niiden olemassa olosta.
Niin vaan neiti löysi lopulta tikkareiden seasta sen AUTOT-tikkarin. xD
Sanoin heti kaupassa jo hälle että:
- Sen saat syödä kotona, sitä EI syödä ennemmin..
- Minä pittä kiinni tättä... Kerttu sanoi.
Ja hän todellakin piti siitä kiinni kassalle saakka. :D
Puristi kuin suurempaa ja kalliimpaakin aarretta.
Kun ostokset oli maksettu, sai neiti käydä karusellissa joka oli kaupassa. Se on aina ollut meillä sellainen "hyvän reissun päätös" juttu. (kierrosten lukumäärä riippuu siitä miten hyvin neiti on kauppareissulla siihen mennessä käyttäytynyt.-> Se karuselli kun ei maksa mitään, sen kun nappia painaa sen pysähdyttyä niin meno jatkuu taas jonkin aikaa.)
Toki huomioimme, onko siihen jonottamassa muita lapsia paljon, siinä tapauksessa olisi lupa olla vain 1 kierros kunnes se pysähtyy.


(Kuvan karuselli on kyllä liian suuri, sillä kaupan karusellissa on vain 3 paikkaa)

Näin alkoi meidän viikonloppumme.. vielä joudumme tekemään siivoushommia lattioiden pesunosalta, sekä sitten tietenkin ne raikkaat matot saa laittaa sen päätteeksi lattioille.

Ai niin, neuvolasta soittivat. Oli antaneet viime kerralla meidän siellä käydessämme, meille sellaisen ajan, joka oli jo annettu jollekin toiselle. :( Nooh, eipä siinä, ei se siirtynyt kuin parilla päivällä eteenpäin ja onneksi uusi ehdotettu aika (kellonajallisesti) sopi myös miehellekin. Joten ei hätiä mitiä! ;)
ILOISTA VIIKONLOPPUA JOKAISELLE! :)

1 kommentti:

  1. Onpa kiva kun teillä on tenavatupa siinä lähellä! Meillä olisi parin kilsan päässä myös sen tyylinen paikka, mutta nyt kun olen koulussa aamupäivät niin emme ole käyneet siellä. Ei me kyllä muutenkaan oo käyty ku kerran, mut kiva et semmonen on kuitenki!

    Meillä pukkais siivoushommia huomenna kans :) oikein mukavaa vkonloppua teillekki! :)

    VastaaPoista