perjantai 18. tammikuuta 2013

Pakkanen paukkuu.

Nyt taisi alkaa pidellä sitten niitä kovia pakkasia, kun meidän ulkolämpömittari (digitaalinen) ei näytä kuin mukamas "nollia" asteiksi. Se tosin on tehnyt sitä ennenkin ja aina silloin kun pakkasta on yli -20*C. Mies laittoi töistänsä aamulla viestin että "Tuskinpa kannattaa ulos lähteä kun on pakkasta -26-28*C...)
Silloin on hyvä syy olla A) menemättä tenavatuvalle. Ja B) Saa siivota kotona oikein sen LUVAN KANSSA. :D
Ei sillä etteikö tenavatuvalla olisi kivaa, tottakai siellä on kiva käydä jo lastenkin vuoksi että saavat nähdä muitakin lapsia ja että pääsee itse vaihtamaan ajatuksia toisten aikuisten kanssa. Se lähtö sinne vain aina on hieman hankalaa, ellei vanhempaa lapsista ole ajoissa alkanut `puhua`ns. ympäri. että lähtö sujuu sutjakasti.

Aloitin aamupalan jälkeen lattioillta keräten kaikki mikä sinne ei kuulu. Komensin myös Kerttua keräämään ensin olkkarista omat sinne kantamansa lelut sinne omaan huoneeseensa. Sen perään imuroin olkkarin ja Kerttu sai seuraavaksi siivota ne tavarat oman huoneensa lattialta koreihin ja laatikoihin, minun lähestyessäni huone huoneelta hänen huonettansa.
(Välissä piti käydä hänen tekemässä pissat kodinhoitohuoneen lattialle.. en ymmärrä minkä vuoksi. Olisi pitänyt minun muistaa kysyä onko pissahätä sen kaiken siivoamisen lomassa, eikä vain komentaa häntä keräämään tavaroita huomatessani että hän on unohtunut leikkimään sinne lattialle kaiken sen tavaran keskelle.)

Eilen pakkasin jo Kertun lähtökassia. Hän tulee lähtemään tiistaina aamusta mummonsa kanssa mummon luo viikonloppuun saakka. HUI! Mitenkähän osaan olla kun ei olekaan Kerttu pyytänässä maitoa alituiseen... outoahan se on sen tiedän jo nyt.
Kun ei vain mummo lellisi lasta sillä aikaa ihan täysin... Noh, se erossa olo purkautuu kuitenkin jonkin asteisena kiukutteluna,joten siihen hintaan senkun lellii (ostaa sitä namia ylenmäärin joka kauppa reissulla tytölle tms herkkua.-> se vaan jos tyttö siihen oppii, niin olis vailla joka kerta kaupassa minuakin ostamaan. Ja minä kun en osta kuin viikonloppuna jolloin heillä on se namipäivä. Jakavatko säästäen sitten ne perjantaina ostetut naminsa koko viikonlopulle, vai syövätkö heti.


Jaahas, neiti sai siivotuksi lelunsa laatikoihin. Täytyy lähteä imuroimaan hänen huoneensa ja sitten jatkuukin hommat tiskikoneen tyhjäämisellä ja ruoan laittamisella tälle päivää.

Oikein hyvää ja rentouttavaa viikonloppua jokaiselle! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti