maanantai 6. toukokuuta 2013

Tänään bongattiin kesä!

Olipa aivan I-HA-NAA kun mennessämme neuvolaan tänään bongasimme näitä kukkasia tien vierestä:
- Jokin sininen-valkoinen (violetin valkoinen?) tähtimäinen  kukka, joka kasvoi pienessä ryhmässä erään piha-aidan ulkopuolen pihaa.. (en oikein osaa keksiä mikä se voisi olla- huono kukka tuntemus. Sanoisin sen muistuttaneen jossain määrin metsätähteä tai krookusta, mutta jossakin mielessä se olisi voinut olla kenties joku muukin sinivuokko kenties?. XD
- Sitruunaperhonenkin liihotteli tienylitse meidän ohitsemme. :)


Aamulla käydessämme tenavatuvalla käyvän tuttavan luona, siltä matkalta bongasimme Kertun kanssa leskenlehtiä sekä VOIKUKKIA! Oih, se on jo silloin hyvinkin pian kesä!
Puhumattakaan, kun olen tihrustanut niitä puiden silmuja, niin kyllä meillä on jo puut hentoisen vihreän peitteen saaneet. Lieneekä tämän lämpöisen päivän ansiota sitten sateiden jälkeen, että luontokin on herännyt taas pukemaan itselleen vaatetta päälle pitkän ja kylmän talven jälkeen.
Itselle heräsikin jo kysymys mennessämme tuttavan luo että "Enköhän voisi jo siirtyä keväisempään takkiin!?!" (puskin rattaita talvitakissa niin että hiki valui jo pelkästä ajatuksestakin!) heh. Niinpä neuvolareissulle vaihdoin keväisemmän takin ylle.
- Enkä katunut yhtään.
Pitääkin katsoa myös Kertulle (Lantusta puhumattakaan) keväisemmät/kepeämmät kamppeet esiin, ettei tarvitse juhannuksenakin heidän villalapasia pukea ja paksuja haalareita päälle :D

Täytyy ottaakin ihan joku päivä kun käy läpi vaikka ne talvikamppeet ja pesee ja etsii tilalle ne ohkasemmat/kepeämmät kamppeet. Paksummat talvivaatteet laittaa varastoon keväisempien tilalle.

Mutta Lantun uudet mitat:
-Paino: 6,904g
- Pituus: 65cm
- Pipo: 41cm
"Reipas ja iloinen tyttö, taidot ikätasonsa mukaiset"
Ensi kerralla neuvola onkin sitten 10.6 klo 14.
Nyt sai 3 rokotetta. Molempiin reisiin ja sen rotavirus rokotteen maiskutella suun kautta.
Itkuhan se tuli kun toista alettiin pistellä. :( Kukapa se ei itkisi kun pidetään kiinni hieman `väkipakolla`ja sitten tuikataan. Ymmärrän kyllä, mutta hän ei.

Ja kotimatkalla kaupasta aamulla bongasin senkin että meidän kylässä olis sirkuskin la 18.5 klo 17. Mieleen tuli heti meidän lapset. Puhuinkin asiasta jo miehen kanssa ja hän oli sitä mieltä että "Sinä saat mennä Kertun kanssa..." Hällä itsellään onkin jo sille aamupäivälle menoa, mutta ehtii kuitenkin kotiin tuohon klo 17 mennessä.
hih hih.. alkoi heti minulla oikein into nousta asian tiimoilta. Kuinka istuisimme tytön kanssa siellä sirkus teltassa ja hän aivan ymmällään siitä, kaikesta mitä siellä näkisi.
Jotenkin on aina minulle suuri ilo saada olla mukana kun joku kokee jotakin ensikertaa.
Aivan kuten tytön 1.junamatkakin. Johtunee kai siitä, kun tiesin hänen odottaneen sitä niin kovin. Nytkin kyllä kyseli siitä sirkuksesta kun mainoksen näki:
- Millonka se on?
Vaikka ei hänen ajantajunsa ole vielä mukana tässä aikuisten "ajantajussa". Hyvä kun ymmärtää mitä tarkoittaa "huomenna" ja "eilen". :D
Selitin hälle asiaa silti. Kuinkas hän muuten sitä oppisikaan. :)

Meidän Lanttu nukkuu, nukkui jo ennen neuvolaa melkoisen hyvät unet (piti ihan herättää kesken unien että ehdin syöttää hieman ja vaihtaa vaipan ennen kuin oli taas lähdettävä uudestaan. Nyt saatuaan ne rokotteet nukkuu taas... tai edelleen.. nukahti neuvolasta lähtiessämme ja hyvin näkyy unta riittävän.
Onni ehkä että hänet rokotteet tekee uneliaaksi, eikä kovin kiukkuiseksi/kuumeilevaksi kuten joskus voi käydä.
Huomenna on kuitenkin minun soitettava hälle aika lääkäriin, sillä hällä on ollut silmäluomessa näärännäppyä muistuttava pieni "hernemäinen" patti nyt kuukaudenpäivät. Neuvolasta kehoittivat käymään näytillä sitä lääkärille. Niinpä alan aamulla soittamaan aikaa hälle. Heti alkaen 8:30 jolloin soittoaika alkaa. Saa senkin asian pois mielestä sitten.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti