tiistai 27. marraskuuta 2012

Pukin metsästystä aatoksemme...

Hyvää huomenta!
Tässä mökissä on jälleen herätty aamuun uuteen. (yö takana ilman mitään merkkiäkään mistään synnytykseen viittaavasta...) Varpaissa tuntuu pientä turvotusta samoin sormissa, that´s all.

Eilen illalla sain hoidetuksi erään jouluumme liittyvän pienen, mutta lapsille kenties niin suuren asian. Mieheni setä kävi appiukkoni kanssa meillä -sopivasti tulivat kun mies oli pojan kanssa kaupassa käymässä ja tytär nukkui päikkäreitään, kysyin oliko sedällä jouluaatto jo miten kiireinen, jos kävisi meillä joulupukkina lapsillemme?
- Ei minulla ole vielä mitään suunnitelmia/ varauksia sille päivälle joten kyllä se vain sopii.
Mistään tarkemmasta kellonajasta me emme kuitenkaan puhuneet, mutta onpahan nyt toinen meistä (minusta& miehestäni) saanut asian hälle tiedoksi, jotta meille on joulupukki oikein tervetullut ja toivottu vieras tuolloin.


Tämä samainen mies kävi meillä joku vuosi sitten myös tätä virkaa toimittamassa ja hyvin meni. Silloin  meillä vain oli Kerttu kovin pieni vielä. Etteipä ollut Kertun 1.joulu v.2010, silloin poika olisi ollut 4vuotias...

Eilen sain myös "Joulukortit 2012"-projektiani hivenen etenemään. (Valitettavasti lähetettävien listakin piteni, kun muistin muutamia henkilöitä vielä lisää, joille olisi kortti kenties `laitettava`- vaikkakin omasta tahdostani, mutta se vaatii sen, että saan tehdyksi niitä lisää. Nyt kasassa on huikeat 8 kpl:tta kortteja joista uupuu edelleen ne "tekstit", mitä olen aikeissa niihin värssyillä...Nooh, eikös se ole jo hyvä jos on valmiina ensi jouluksi "aihioina" kirjoittamattomia joulukortteja :D
Laskin, että jos jokaiselle laittaisin omatekemän kortin, niin saisin vääntää niitä ainakin 16kpl:tta. Näin ollen urakkani olisi jo miltei puolessa...ei, 1/4 siitä urakasta olisi kai takana vasta... tai ÄSH! En minä osaa ajatella asiaa matemaattisesti.

Illalla lasten nukahdettua paketoin tyttäremme paketteja pari pientä, sillä juuri kyseinen joulupapperi loppui kesken. Pakettiin katosi mm. violetti tunika paita + Bamse dvd sekä toisesta paketista paljastuu sitten kylpyvaahto. Kylpyvaahdon paketoin muistuttamaan "paperista käärenamia" ;)
Ystäväni lapselle (jolle olen laittamassa muutoinkin vaatepakettia) kääräisin myös 1 piparikuosisen bodyn jo aikaisemmin päivällä vastaavanlaiseen pakettiin. ;)
Ajatukseni oli, että jotenkin oli vain "PAKKO" laittaa siihen mukaan jotakin uuttakin, eikä pelkästään tyttömme käytettyjä vaatteita (joista osa oli jo tytöllemme tullessa valmiiksi käytettyjä, mutta ovat edelleen mielestäni kelpoja pideltäviksi kotioloissa.)

Mitähän sitä oikein tänään keksisi... jaa-a. jospa antaisi kerrankin päivän näyttää mitä se tuo tullessaan ilman ennakkosuunnitelmia.
Huomenna onkin neuvola-päivä minulla. Tänään viikot siis 40+5.

(Pitäneekö muuten paikkaansa sellainen asia, kun eräs mieheni työkaveri-naispuolinen, oli sanonut hälle, että jos lapsen syntyminen menee yli lasketunajan, niin se voisi syntyä sitten varsin nopeastikin kun alkaa syntymään?
...mietin vain, että minkähänlaisella rytinällä ja vauhdilla tämä meidän "Armas Lanttu-Nauriimme" sitten tulee kun on tullakseen...Edellisen kun silloin käynnistivät minua kypsytellen niin ei ole vielä kokemusta luonnollisesti omia aikojaan alkaneesta synnytyksestä...)

KIRPAKKAA TALVISEN PAKKASPÄIVÄÄ KAIKILLE! :)

4 kommenttia:

  1. Nääh... Säde 41+jotain... Supparit alkoi hitaasti, mutta sitten kun vesi meni, niin tuli sellaisella rytinällä. :)

    Pikapoikkeaminen täällä ,livahdin nopsaan yläkertan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ;)
      Hieno juttu. Niinpä minä itsekin arvelin, että ei kai se nyt voine pitää täysin paikkaansa. Tai niin... tyylejä/tapoja yms on varmasti yhtä paljon kuin tekijöitäkin.
      (Tämä henkilö nimittäin puhui omasta kokemuksestaan ja eihän kaikkea voi yleistää...)Se, mikä toimi hällä ei toimikaan pakosta jollakin toisella.

      Poista
  2. Jännityksellä odotan, että oliko synnytys nopeampi kuin Kertusta! Kaikki alan ihmiset on sanoneet, että toinen synnytys on usein naisen nopein synnytys ja tällöin siis myös nopeampi kuin eka.

    Mullakaan ei kokemusta itsestään alkaneesta, se oliskin hienoa kun joskus saisi sen kokea :) Mulla synnytys oli ensisynnyttäjälle nopea, kokonaiskesto kaikkine vaiheineen n. 9h. Jos meille toinen lapsi joskus tulee, niin jännä kyllä nähdä että miten synnytyksen kanssa silloin käy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nopea se synnytys toki saa olla, mutta kunhan ei olisi se "ääripää" ettei kuitenkaan mitään `syöksysynnytystä` tapahtuisi. Se tosin ei ole meillä suurimpana pelkona, koska jos taaskaan olen yhtään oikein asioita käsittänyt, niin sekin kai kulkisi hieman geeneissä. Kerttukaan kun ei syntynyt siten, eikä suvussamme taida olla ainoatakaan sellaista tapausta-ainakaan tiedossani. Joten mielenkiinnolla jatkan tämän "Armaan Lanttu-Nauriin" kanniskelua ja eritoten sen odotusta. :)

      Poista