tiistai 10. joulukuuta 2013

Vähän hukassa...

Olipas taas eilinen päivä.
Innolla heti aamusta olin lähdössä tenavatupailemaan (kerhoon, kuten Kerttu puhuu) mutta pienin Lanttu nukkui sitten aina klo 9 saakka. Hänet oli syötettävä ja molemmat puettava. Hetken häivähti ajatus jo siitä että "ehdimmeköhän sinne lainkaan..." (paikka on avoinna 9-12). Pistin hösseliksi ja siinä klo 10 aikaan me olimme kuin olimmekin siellä.

Hetken ehdimme olemaan ja Kerttu alkoi vaatia sinne kahvipöytään. "Minulla on nääkä!"
Noh, menimme, laitoin Lantun syöttötuoliin istumaan jotta pääsin pöydästä hakemaan meille mehut ja leivät sekä keksiäkin jälkkäriksi.
Päästyäni pöytään siinä soi sitten minulla puhelin. Siitä se hukkateille oloni taisi alkaa...osittain.
Isäni soitti.
(Me emme ole olleet isäni kanssa koskaan kovinkaan läheisiä, johtuen vanhempieni eroamisesta ja meidän , minun ja pikkuveljeni, jäädessä asumaan äidin kanssa.)
Hän kertoi olevansa Kuopiossa.
Ensimmäinen ajatus minulla oli että "Nonniin, se on nyt tulossa siis meille ja just kun olemme täällä kerhossa..." Taisinkin siinä tiuskaista vähän puolivaromattomasti takaisin että "JA ME OLLAAN TENAVATUVALLA."
Isäni jatkoi olevansa KYS:ssä sydänosastolla.

*MAAILMA SEISAHTUI*
Mielessä alkoi pyöriä "Mitä on tapahtunut? Ja onkohan se vakavaa?..."
En kuullut kunnolla muiden lasten siinä itkeskellessä ja huutaessa muuten vain liki minua. Joten kuulin osan sieltä osan täältä mitä isä sanoi.
Eräs `hauska`väärinkuultu siinä puhelussa oli se, kun isä sanoi että "Eilen illalla jouduin tänne..."
Minä kuulin sen että "Ilmarilla toivat minut eilen tänne..." :D
->ajattelin sen silloin olevan jotakin TODELLA vakavaa jos pelastushelikopterilla ajattavat ihan sairaalaan. Onnettomuus kenties? mitä mitä?
No sain vaan selville sen, että isäni on sydänosastolla nyt ja sitten tulikin hoitajat sinne isäni luo ja piti lopettaa puhelu.

Palasin illalla kuitenkin asiaan uudestaan soittamalla häenlle, mistä olikaan oikein kyse hänen puhelussaan.
Ja isäni kertoi että hällä oli todettu sepelvaltimotauti. Joutuisi (lukekaa tämä nyt että `pääsee`) pallolaajennusleikkaukseen 5 päivän kuluttua.
Kysyin, onko hän siellä niin kauan aikaa?
- Päästää ne käymään kotona, kun on asioita hoidettava vielä ennen sitä.
*asioita? mitkä asiat voi olla tärkeämpiä ohi oman terveyden? mutta tottapahan tietää mitä tekee tai jättää tekemättä...ajattelin.*


Nyt siis saammekin sanoa omille lapsilleni mieheni kanssa että:

. Onnea, teillä on lapset molempien vanhempienne puolelta riskinä saada sepelvaltimotauti!
Tosin lapsemme ovat tyttöjä, mikä teoriassa merkitsisi sitä -jos uskominen on, että naisilla sairaus puhkeaisi 10v miehiä myöhemmin, jos olisi tullakseen. Isäni on nyt miltei 60v joten...ehkä siinä 70 korvilla saattais olla ajankohtaista se sairaus omilla lapsilla tai itselläni, mikäli se olisi tullakseen minulle.

Jopa tässä odotan itse 3kk kuluessa kirurgin puukon alle.
Jos en ole muistanut kertoa niin varpaassani on sellainen `patti`joka haittaa kävelyä jonkin verran. Siitä ottivat röntgen kuvat ja totesivat kuvien perusteella luusta lähtevän sellaisen "tikun" kasvamaan sivulle. En tiedä mistä se olisi tullut tai mikä ihme se on. Sen leikkaavat PAIKALLISPUUDUTUKSESSA pois. Auts!
No,pääasia että saan sen pois, se nimittäin haittaa todella kävelyä ja tekee liikkumisen kävellen jokseenkin epämukavaksi.

Tänään tulin tilanneeksi lapsilleni vaatetta. Lantulle sellaisen "omppu"-bodyn, ja Kertulle "Dora-"pitkähihaisen paidan. :) Itselle tilasin sellaiset sukat joissa oli kuosina tennarit...siis aivan kuin olisi tennarit jalassa, vaikka on sukat vain. ;)
Kaikki tämä kustansi pk kanssa 40€. Hu huh ...huomenna olis kampaajalle meno, leikeltäväksi. Enkä edes tiedä millaisen mallin tahdon. Paitsi lyhyemmän!!!!Huomattavasti.
Joku sellainen, minkä voisi `sotkea sekaisin`olisi aika kiva ja jokseenkin vaivaton, mutta katsotaan nyt mihin päädyn./millaisen minulle leikkaa..

Nyt heräileekin Lanttu joten lähdenpä vaippaa vaihtamaan jotta pääsen sitten siivoamaan. Imuroimaan olkkarin jne. ;)
Matto odottaakin jo tampattuna kodinhoitohuoneessa, minne sen eilen lumisateesta pelastin. - niin tuuriani taas.

Palataan astialle.

Miellyttävää viikkoa kaikille ja tässä vielä 1 ihana jouluinenkappale:
RASKASTA JOULUA-Sylvian joululaulu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti