perjantai 19. heinäkuuta 2013

Sataa sataa ropisee...

Kuinkas muutenkaan kuin vettähän se sataa. :(
Ei siis oikein huvita ulkoilemaan lähteä.
Mies lähti sukulaisensa kanssa käymään sukututkimukseensa liittyen oman mummonsa äidin kotipaikalla, mistä tämä on aikanaan lähtenyt tänne paikkakunnalle missä asumme ja missä mieheni sukukin on suurimmaksi osin asunut tähän päivään saakka.
Ensin Kertun piti lähteä mukaan, mutta en tiedä mistä syystä hänet sitten jättivätkin pois ja jäin lapsinemme kotiin. Minua kun se paikka ei sinällään kiinnosta koska siinä ei ole varsinaisesti minulle mitään joka sitoisi (ellei nyt sitä lasketa että se on mieheni suvulle kiintoisa paikkana historiallisesti.)
No mutta se siitä.

APUA. Sehän on perjantai päivä.
No luvassa on mieheni palattua sellaista että ruoaksi on varsin makoisia ohuen ohuita porsaan filepihvejä kasvisten kera. Mnom mnom jotka olimme aikeissa grillata.

Sainpa muuten varsin mukavan-ettenkö voisi sanoa jopa HAASTAVAN tehtävän, kun Lantun kummi toi keltaisella kassilla minulle tuomisia (ihan vaan sisälsi kahvipaketin, käsipyyhkeitä keittiöön ja mikä haasteestani teki kiintoisan oli se, kun se sisälsi myös Lantulle tämän 1v juhliin kertakäyttölautasia joissa oli aiheena villieläimet. Lautasissa oli seeproja, kirahveja, norsuja jne. Eli se sanelee sitten Lantun 1v synttäriteeman.  Luvassa "Eläimellistä menoa!" ;D
Mehevähän tuo on jo senkin vuoksi että saa keksiä tarjottavat teeman mukaisesti..
(Jo varmaan moni hoksasi että "Tiikerikakkua tarjolla!?!" No kyllä varmasti-ja mikä parasta. Minä pääsen leipomaan KUIVAKAKUN)

Askarsin kiitokseksi hälle korttia keltaiseen väriin liittyen. Niinpä kirjailin keltaiselle paperille hänelle kirjeenkin jotta se ei poikkeaisi `teemasta`joka hällä oli siinä kassissansa ja niiden sen kassin sisältäneiden lahjojen ympäröimänä. ;)
Hän kehui tekemääni pannukakkua joten tein hänelle itse askarteaen sitten reseptikortinkin. Toiselle puolelle korttia kirjailin sen ohjeen ja toiselle puolelle korttia kirjailin sitten 2 erilaisempaa ohjetta samasta pannukakusta. Laitoin nimittäin munattoman sekä maidottoman ohjeen.+ lisäsin kirjeeseen kuinka siitä/niistä ohjeista saa vielä gluteenittomankin tarvitessaan käyttäen erikoisvehnäjauhoja jotka ovat gluteenittomia.
Olipa kiva kun sain sen kirjeen lähtövalmiiksi.


Eilinen ilta menikin vadelmia siivotessa, kun Kertun kummi tulla tupsahti vadelma sangon kanssa ja kysyi "Otatteko?"
- No johan toki jos ne on liikana sinulla...
Kyllä oli illalla sormenpäät niillä kuuluisilla "Mummonrusinoilla" sillä olihan se hieman `vetistä`puuhaa. Kokonaisuudessaan vadelmia oli n.~3litraa joista varmaan 5dl ainakin laitoin jo pakkaseen talveksi. Loput syömme sitten siltään.
Olisi ollut herkullista valmistaa jotakin herkkuakin niistä, leipoa kenties, mutta kun elän rahallisesti tiukkaa aikaa niin ei oikein voi lähteä ostelemään mitään tarvikeita leivontaan liittyen. Tässä on jollakin elettävä vielä ensi viikko miltei kokonaan ennen kuin tulee rahaa.
Siispä herkuttelimme illalla vadelmia pakkasesta löytyneen mansikkajäätelön kera. - Ja oli hyvää!
Vadelmien tuojallekin askarsin Kertun kanssa kiitos kortin johon piirrätin Kerttua sitten,. Valitsin hieman siihenkin aiheeseen liittyen pinkin korttipohjan.
Nyt on sitten taas postia lähtövalmiudessa kunhan se rahapäivä koittaisi jotta saisi kaikki ne lähdössä olevat myös postin kuljetukseen. Ensimmäisenä postitan Ruskalle onnittelut vauvasta-kaikki muu kirjeposti on nyt toissijaista.

Toivottanen nyt jokaiselle aurinkoisen-sateista viikonlopun alkua! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti