torstai 25. heinäkuuta 2013

Auttakaa osa 2
 Ostin 1€urolla tälläisen irtopohjavuoan. Mielestäni se oli LÖYTÖJEN LÖYTÖ!
- Vai oliko sittenkään?
En nimittäin oikein keksi millaista kakkua tälläiseen irtopohjalliseen RENGASvuokaan voisi tehdä tai että voiko tätä laittaa uuniin?
Ostin sen ekotorilta, niin siellä tuskin olisi ihan välttämättä osanneet sanoa (myyjänäksikin sattui mies, -vaikka koskaan ei pitäisi olettaa...)
Ajattelin että tällä voisi tehdä lähinnä "kylmiä", hyydytettäviä kakkuja kun ensin laittaisi pohjalle sen tuorekelmun-mitä ei voi laittaa jos meinaisi jotakin taikinaa paistaa uunissa tässä kyseisessä vuoassa... xD

Mietin että sanookohan tuo leima kenellekään mitään? Minusta siinä on aivan kuin olisi kirjaimet "SNB" tai sitten toisesta suunnasta katsottuna "BNS" (vaikka silloin kyllä tuo "B"-kirjain tulee höpsösti nurinpäin/takaperoisesti... :D
Tuo leima on juuri siinä "lukon" kohdalla , siinä käännettävässä klipsissä (silläkin on varmasti joku virallisempi nimi,mutta ei minulle joka en ole niin perehtynyt näihin leivonta astioiden nimiin tai välineisiin liiemmälti muutoinkaan.. :D )

Yllä myös kuvia tekemästäni kääretortusta -josta tuli kyllä syntisen hyvää.... ;)
Väliin laitoin 2dl vatkattua kermaa, 2 purkkia valkosuklaa-lima rahkaa sekä hieman mansikkatomusokeria ja ½tl kardemummaa (jauhettua).
Lisäksi tilsin väliin 2 banaania jonka "voitelin" ensin kääretorttulevyn pohjalle pitkittäissuunnassa jotta sitä tulisi näin ollen joka palaan -en ollut varma riittäisikö se määrältään muuten. Hyvin riitti!
2/3 osaa kerma-rahka täytteestä laitoin väliin ja 1/3 levitin lopuksi päälle sekä hieman koristeeksi vielä "kirjavia strösseleitä" Voilà!

Tästä taisi tulla nyt minun ns."erikoisuus" jota täytyy tehdä jos tiedän tulossa olevan vaikkapa jotakin vieraita ;) Maistuu taatusti!

EDIT. 25.7.2013 klo 20:09 luettuani onko tänne ilmestynyt mitään uutta.
*Kiitos Ruska kommentistasi! Tässä on hieman puolet ajatuksista aina toisaalla joten kirjotusvirheitä voi olla hyvinkin. Kiitän että huomasit sen.
Ohjeessa piti olla tietenkin*VALKOSUKLAA-LIME ei valkosuklaa-lima täyte xD
Ei kovin herkulliselta kuulostaisi ollessaan "valkosuklaa-lima täyte" :D Ehkä jossain sairaalassa sellaista limaa saattaisi saada syödäkseen, vaikka en kyllä voi moittia omia saamiani ruokia kummaltakaan kertaa kun olin sairaalassa synnytysten yhteydessä. Suolattomiahan ne on, mutta kaikkeen tottuu jne. :)1 kommentti:

  1. Anteeksi pilkunviilaus, mutta repesin tuolle "valkosuklaa-limA" - painovirhepaholaiselle :D :D ei mutta vakavasti ottaen kuulostaa ToDeLlA hyvältä ohjeelta!!

    Luulisin että tuo vuoka on uuninkestävä, näyttäs olevan ihan metallia vai onko? En kyllä tiedä mitä kakkuja siinä tulisi tehdä jos uunissa käytettäväksi on tarkotettu. Hyydykekakuille varmasti erittäin oivallinen!

    Kokeile ja kerro kuin kävi ;)

    VastaaPoista