maanantai 28. lokakuuta 2013

Puikot kilisee...

En muistanut mainita että viikonloppuna ostin 2x bambupuikot. Nyt olen saanut huopuvan villalangan kudontaan. Tulossa on siis 1x lapaset (luultavasti minulle itselle-sikäli mikäli maltan ne itselleni jättää kunhan ne ovat valmiit...heh)..
Ja kutoessani lapasta, Kerttu katsoi vieressä ja kysyi:
- mitä hinä ompelet?
- Minä neulon, en ompele, vastasin.
- Mitä hinä neulot? jatkoi Kerttu.
- Lapasta, vastasin.
- Neulokko hitä minulle lapahen? Kertu jatkoi tinkaamista.
- Tämä on sinulle liian iso, mutta voisin tehdä sinulle vaikka säärystimet?
- JOO!!! Kerttu innostui.
Niinpä kun tuli pieni "tiukkapaikka" (neulos ei ollut tiukkaa vaan silmäpako ->virkkuukoukku oli huoneessa jossa lapset nului enkä viitsinyt lähteä romistelemaan etteivät herää, joten otin suunnitelman B) käyttöön. Avasin toisen pakkauksen puikkoja ja aloitin Kertulle tekemään sitä säärystintä!
Nyt on sitten 2 työtä vaiheessa.

Kerttu saa varmasti säärystimensä hyvinkin ennen joulua.
Ainoa "virhe" minule tuli lapasenteossa kun tein sen 1 kertaisesti vain 1:llä langalla. mietin tuleeko nistä huovuttamisen jälkeen lämpimät? Olisi pitänyt kuljettaa toista lankaa siinä sivussa ja tehdä edes joku kuvio keskelle kämmenen ulkopintaa-> olisi tullut paksummat siitä kohdin. Mutta se nyt on myöhäistä kun se on miltei jo päätelty ja odottaa peukalon neulomista. Sitten onkin se toinen jännäpaikka kun pesen sen (tai ne) että huopuuko ne kiinni->umpeen... täytyy koittaa sulloa sitä pussia niihin sitten siten ettei peukku menisi umpeen. Wo hou.
Ainoa "miinus" on ,etten oikein voi neuloa Lantun valvoessa. Hän on kuin kissa joka tulee heti vetämään lankakerästä joten ei paljoa sohvalla istuen neuloksita hänen valvoessaan. :D

1 kommentti:

  1. Minulla kutomus odottaa aina oikeaa hetkeä (jota ei tunnu tulevan) ja eilen virkkasin sellaista kaksikerroksista pitkää nauhaa. Suuren osan ajasta selvitin molempien lasten sotkemaa kerää... No, oma vika, mitä annoin sotkea...
    Kiitos tunnustuksesta.

    VastaaPoista