perjantai 24. toukokuuta 2013

Toiminnallinen leski.

Enpä voisi sanoa nukkuneeni viimeyönä liioin. Ei kellään mitään valvottavaa sairautta ollut, mutta uskomattoman hyvin sekoittaa pakkaa jo se jos/kun toisen osapuolen- tässä tapauksessa mieheni, oli lähdettävä jo aikanaan ajamaan kohti Joensuuta oman toiminnallisen harrastepäivänsä tiimoilta.
No, siitä syystähän meillä hiljennyttiin illasta jo varsin "varhain" ajankohtaan nähden.
(Perjantai, viikonlopun alku ja meillä isäntä meni petiin siinä klo 20:30 aikaan.)
Minä lapset nukutin sitten. heheh, hauskaa siinä se, että koska pienin "Lanttumme" normaalisti uinahtaa aikanaan ölinäänsä omaan petiin, mutta nyt kun laitoin hänet petiinsä normaaliin tapaan, se hänen ölinänsä tuntui aiheuttavan närästystä toisessa osapuolessa saaden hänet "höhkimään"  kovaan ääneen. Niinpä hain Lantun meidän keskeen Kertun petiin. Siinä olimmekin kuin ne "sillit suolassa".

Lanttu sitkutti potkia joten eihän siinä Kerttukaan päässyt uneen...minä puolestani kävin horroksessa mutta samalla estelin Lanttua potkimasta pitäen välillä hänen jalastaan kiinni ja sitten se jo tarrasi Kerttua kasvoista, joten vaihtelin pidellen häntä välillä kädestä ja välillä jalasta. Muistutti kyllä mukavasti olemassa olostaan (Lanttu) sillä tasatahtiin sätkimisellänsä.
Ei olisi enää ryömiminen hällä etäällä. Siitä vain on kiinni että hoksaisi liikuttaa/siirtää käsiään eteenpäin, tai vetäisi itseään käsillä samalla kun potkuttaa vatsallaan ollessaan.
Illalla sitä "menoa" seurasimme hänen ollessaan lattialla. :)
Kaikki keinot otimme käyttöön. Minä makasin hieman etäämmällä kädessäni houkuttimena "Liberolta" saatu helistin kädessäni ja heiluttelin sitä kannustamalla samalla:
- No niin, nyt siitä ponnistat ja liikutat käsiä,,,hyvä hyvä!!! :)

Tälle päivälle ajattelin pestä muutaman ikkunaruudun sisäpuolelta. Nyt kun ostin eilen sen ikkunankuivauslastankin!  :D
Sitten jos kävisimme kaupassa ostamassa suolaa ja jotakin eväistä bussimatkaamme varten tiistai-aamuksi.
Suolaa siksi että ajatuksenani oli kokeilla väsätä kotona taikataikina jotta voisimme tehdä jotakin pientä jotka sitten voisimme maalata (esim.vesiväreillä).
Ja silmitellen jo sitäkin kunhan se poika tulee meille hoitoon, niin jos sitten tekisimme jonkun päivän "puuhana" siitä jotakin.
Jos kellä on hyvä taikataikinaohje niin saa vinkata! Illalla googletin ja muutaman löysin..
Ajattelin kokeilla itse TÄÄLTÄ Lastenmaa.fi-sivulta löytämääni ohjetta.
Tietäisi vain miten PALJON sitä tulee..tuntuu tuossa ohjeessa suolanmäärä (3dl) niin hurjan suurelta... se taikina kun ei sitten säily pidemmän päälle vaan olisi syytä lätöstellä aika "pian".

Puistossakin meinasin lasten kanssa käydä, -ellei sada.
Siinä sitä on puuhastelua päivälle jo. Enempiä kannata suunnitella ennakkoon kun ei kaikki kuitenkaan toteudu.

Mukavaa lauantaita jokaiselle tätä lukevalle! :)


(kuva lainattu Googlen kuvahaulla "rantasauna".)

2 kommenttia:

  1. :D meidän eroja: minä olisin sanonut että jos huutelu häiritsee, niin patjan saa lattialle ;) onhan tuo isäntä pahimmat yöt patjalla eri huoneessa nukkunutkin - ja minäkin öinä kun en pysty nukkumaan.
    Toinen ero: toivoin, että Säde on paikallaan pitempään. Nyt ryömii pitkin taloa, onneksi tuli ostettua tjrvaportti veljen huoneeseen. Ei tarvitse aina siivota pikkutavaraa pois...nyt jo nostaa peppuaankin, ettei ole kauaa kun keksii konttausasennon...

    VastaaPoista
  2. Meillä lähtee isi aina aamuvuoroihin nukkumaan n.20-21 välillä, sillä hän lähtee töihin 03.00 silloin. Minä nukutan näinä iltoina lapset sohvalle ja kannan nukkuvana sitten sänkyyn. Ja taas toisaalta jos isillä on iltavuoro, hän tulee kotiin n. 05-06 välillä (on siis lähtenyt töihin ed. päivänä klo. 13) niin kun lapset herää, vien ne äkkiä pois makkarista, että isi saa nukuttua aamupäivän. Meteliin meillä iskä on kyllä tottunut ja osaa onneksi nukkua jos kukaan ei samassa huoneessa huuda. =) Yleensä isi myös nukkuu aamuvurosta tultuaan n. klo 15 tunnin-kahden päiväunet. Nyt onkin ihana tilanne kun minä olen äitiyslomalla kotona ja hoidan lapset, minun käydessäni myös vuorotyössä lähihoitajana on meidän elämänrytmin järkkäily ollut melko haastavaa.....
    -Humppis-

    VastaaPoista