tiistai 28. toukokuuta 2013

Ihanaa lomailua

Kerronpa nyt jotakin meidän tähän astisesta loma reissustamme.
Tiistai aamuna heräsin itse 4:30 kellon soidessa minua ylös. Siinä hetken (jos toisen mietin) mihin aikaan herättäisin Kertun/ kummanko herättäisin ensin, Kertun vai vaihtaisinko pienemmän Lantun" sitä ennen jo kuivaan vaippaan jne..!?!
Herätin sitten ensin Kertun n.klo 05.
Tyttö ponkaisi -viimein virkistyttyään ja potalla käytyään ulkokamppeisiinsa ja aloitti jälleen hokemaan:
- Mennään jo ettei myöhättytä!
(En tässä vaiheessa ollut vielä ehtinyt "Lanttua" herättää ollenkaan, saati syöttää.)
Joten sain aikalailla rauhoitella häntä malttamaan ja jälleen odottamaan. :D

Asemalla olimme tällä kertaa vain puolituntia ennen bussin saapumista. Verraten messureissuumme-jolloin olimme asemalla jo tuntia ennen bussin lähtöä, tuo oli aika hyvä "saavutus"(parannus) edelliseen.
Minä kuitenkin mieluummin olen asemalla sen ½h ennemmin kuin ½h myöhemmin todetakseni:
-ei ehditty!
;)

Eilen kävimme ensin Iisalmeen saavuttuamme prismalla josta ostin tytöilleni juhlamekot. (Tai noh, katsotaan nyt lauantai aamuna laittaako Lanttu/Kerttu minkä mekon päällensä.) Mutta se oli hyvä syy minulle saada hieman törsätä heihin taas kerran rahaa.
Hiki kyllä tulee (ja tuli jo siinä kassallakin kun kuulin loppusumman...) mutta...menköönsä nyt. Kituutan sitten omistani nipistäen omia menojani.
(-mitä menoja?) hehe...
Saavuttuamme kotipitäjään, kävimme mummoni luona. Hän oli tehnyt kesäkeittoa ja kävimme sitten syömässä. Siitä kotiin hetkeksi (majapaikkaamme äitini luo) ja huilailua.
Kävin hakemassa erään Kertulle ostamani Angry birds-kaulakorun ja siitä sitten entiseen mummolaani enoni luo. Siellä pika visiitti (joimme kahvit hetken turinoituamme) ja lapset katselivat pihalla laiduntavia lehmiä (Olivat pellolla, ei siinä mielessä "pihalla" että talonpihalla ihan olisivat olleet... :D)
Lystiä oli.
Kerttu latasi siellä ollessamme taas erään viisauden liittyen lehmiin:
- minä en kyttää muttitta, ne haitee pahalle!
Onko joku muu pistänyt merkille lehmien värin vaikuttavan niiden ominaishajuun? :D No, Kerttu sen päätelmän teki,

Täältä suuntasimme vielä minun hyvin vanhan tätini ja hänen miehensä luo.- siellä suunnilla kun olimme jo valmiiksi. Siellä laitumella näimme hevosen joka oli tätini miehen hevonen. Komea näky ja kesykin se taisi olla ajaessamme pellon vartta tien vieresä , hevonen lähti tulemaan komeasti lönkytellen kohti ja seueasi autoamme hetken matkaa. :)

Kylläpä kun kotiin taas pääsimme tuolta reissulta jokainen (lapsista) sai unen melkoisen nopeasti. Lanttu kävi pesuilla, söi ja nukkui aamuun saakka.
Eipä se Kerttukaan kauaa unta tarvinnut houkutella kun unten maille vaipui hänkin.
Itse heräsin yöllä -onkokellään kokemusta siitä kun silmät vain "lävähtävät auki kesken unen" ja mietit siinä katsellessasi ympärille "Missäs minä oikein olen!?" Vaikka ensimmäinen ajatus on että olet siellä omassa kotonasi, niin mietit kuitenkin (huolimatta oudomman näköisestä ympäristöstä) että miten tuossa on tuollaisia jne.
Seuraavaksi aloin hamuta vierestäni isäntää, miettien "Jokohan se on lähtenyt töihin? mikäs päivä nyt onkaan?Missäs hän muuten sitten olisi kun ei ole vieressäkään?!?".. :D
Sitten huomasin lattialla sänkyni vieressä sen suuren punotunkorin jossa "Lanttu" nukkui ja muistin;
- Ai niin, täälllähän me olemmekin...

Aikas huonoa säätä lupailee tällä hetkellä lauantaille, juuri siihen YO-juhlien ajalle. Ukkosta ja sadekuuroja! Tulee olemaan mökissä lämmin ja tiivis tunnelma jos uloskaan ei pääse.
Voihan jehna... nooh, jospa se menisi pian ohi.
Se enää puuttuu että sähköt katkeiais silloin juhlien aikaan-> siihen loppuisi sitten kahvin keittäminenkin kuin seinään.
Tänään olen aikeissa käydä Lantun kummin luona iltapäivästä. Hän kun niin kovin tahtoo nähdä meidän "Lanttua" ja tokihan minä ymmärrän sen.

Äskettäin tein taikataikinaa ja painelin "Lantun jalan kuvia" jotta saan viedä/jakaa niitä kylän immeisille, käynnistämme muistona. ;)
Notta näin...
Aurinko paistaa ja jospa se veljeni kuvaisi minun tyttöjä tuossa jossakin vaiheessa omalla järjestelmä kamerallaan, niin saisin niistä teetättää kuvia netin kautta. Oli omat YO-kiitos kuvat jo tilannut ja nehän oli aikas hienoja. -> tarkoitan että aivan kuin valokuvaamossa otettuja! Kesäleningit tytöille päälle ja kukat korvan taa ja - HYMYÄ, SANO MUIKKU!*naps*

Jees...tässä tärkeimmät.
Nauttikaa auringosta jos missä se nyt paistaakin.

1 kommentti:

  1. Hei tuo taikataikina-vinkki on loistava, en ole aiemmin tajunnut että siihenki voisi painaa jalan-/kädenjäljet! Me ostettiin E:n ollesssa pieni, sellainen kipsijuttu missä tuli kehyksetki mukana. Ihan kiva idea joo, mutta se kipsi oli maailman veemäisintä työstettävää, varsinki ku yrität 5kk vauvan jalkaa painaa siihen täysillä että jäis edes jonkulainen jälki :D

    Voi vitsi, toivottavasti sää kuitenkin olis vähä ennustettua parempi sitten juhlapäivänä ainakin. Se tekee paljon, jos juhlissa vieraat pääsee ulos!

    No jaa, pitäisi mennä pihalle keräämään haravoidut lehdet pusseihin (joo apua, meillä on vieläki kasat pihalla :/) nyt kun E nukkuu. Kivaa reissun aikaa teille sinne kotipaikallesi! :)

    VastaaPoista