tiistai 11. joulukuuta 2012

Päivä pulkassa.

Jep.
Tänään olen saanut enemmän ja vähemmän aikaiseksi kaikenlaista.
Ensinnäkin aamusta heräsin lopulta ihmeen pirteänä kelloni soidessa minua ylös, huolimatta siitä, että;
*Kerttu oli aamuyöstä itkenyt "äitiä" ja tullut lopulta meidän petiin. Huolimatta siitä, että;

*sain nousta yöllä muutamaan otteeseen syöttämään Luomua.

*Taistelin Kerttua päikkäreille (hän oli silminnähden väsynyt!) mutta ensin Luomu heräsi huutamaan maitoa ja mentyäni sitä hälle antamaan, Kerttu käytti tilaisuuden hyväkseen lähtien pedistään pois ja unet voitiin unohtaa samantien.*huokaus*

* Eipä siinä, ei hän kauaa olisi ehtinyt nukkuakaan, sillä mummo (anoppini) tuli ulkoiluttamaan jälleen tyttöämme. He lähtivät heillä käymään rattailla ja minä jäin nukkuvan Luomun kanssa kotiin.

Ensiksi join päiväkaakaon kun sain sen tehdä RAUHASSA ilman häiriötekijöitä. Sitten tyhjäsin puhtaat astiat tiskikoneesta ja levitin pyykkiäkin narulle. Kävin läpi erään vaatesäkin, johon olin kirjoittanut "Vauvan vaatteita". Otin sieltä käyttöön muutamat nauhapaidat + pienemmän bodyn. Yhdet sukkahousut meni suosiolla roskiin, sillä niistä oli mennyt kuminauha huonoksi. (veltostui sitä mukaa jos sitä nauhaosaa levitti.)

Mies tuli töistä pojan kanssa ja minä lähdin hakemaan postista saapunutta pakettia kävellen.
Hitaasti, mutta varmasti matka taittui.
Paketissa oli tilaamani peli jossa ikäsuositus oli 3+ ("korvan metsästys" tai vastaava oli pelin nimi...) Idea oli jokseenkin hauska jotta tilasin sen Kertulle pukin pakettiin. Oli siellä paketissa muutakin (en vain juuri nyt muista. - enkä ole päässyt avaamaan pakettia koska tyttö häärää koko ajan vieressäni...illasta sitten kun hän nukkuu, alkaa tämä touhu-tonttu töihinsä :)
Kävinpä samalla reissuin myös kaupalla. Ostin ihan sopivia vaippoja Luomulle, sillä hän sai kyllä tulevalta sylikummiltaan vaippakakun, jonka jouduin avaamaan ja ne "vaippakiekot" on nyt muuton jälkeen niin hyvässä tallessa että en löydä en sitten millään!
Olen käyttänyt (luullakseni +2 kokoa suurempia vaippoja Luomulla) jotka sain eräältä kaveriltani, sillä ne oli jääneet heillä käyttämättömiksi oman tyttönsä kasvettua niistä "ulos".
Ei niissä muutoin vikaa ole, tulee vaan pyykkiä kun ne tahtoo valskata. Menee osa tavarasta ohi imuosan ja se tietää pyykkiä.+ menee vaunun pohja märäksi (ja ne petivaatteet jotka vaunussa on.)
Olenkin jo 2 kertaa saanut pestä makuupussin joka siinä pohjalla on.

Koiramme on kaivanut aidan alta jäiseen maahan kuopan ja käännellyt (kuonollaan?) aidan verkkoa naapurin puolelle. Siellä on nyt hänen mentävä kolo mistä se mokoma karkaa jos vain irti laskee takapihalle. Hetken se siinä viihtyy, kunnes ottaa hatkat.
Eilen illastakin mies joutui autolla lähteä etsimään huomatessaan että "Jaahas, koiruus ei olekaan enää takapihallamme..."
Jossakin määrin se ON raivostuttavaa.

Nyt on sanottava, että ÄITI ON NYT VÄSYNYT!
Minua NUKUTTAISI, mutta tietenkään silloin ei lapsista villimpää nukuta tippaakaan.
Kerttu oli ollut jo miltei nukahtamaisillaan ollessaan mummonsa kanssa kävellen heillä, mutta oli kuitenkin virkistynyt ja se siitä.
Nytkö on tultu siihen, että hän ei enää nuku päiväunia.

Ostin tänään eräältä tuttavalta ruskeita Teema merkin jälkiruoka kulhoja. Mietin kyllä että oliko siinä mitään järkeä. Taisi olla jokin heräteostos jota kaduin päätöksen tehtyäni, mutta tehty mikä tehty. Ehkä jatkossa mietin KOLME kertaa ennen kuin ostopäätöksen teen. Jossakin mielessä, kai ne sopii muumimukien kanssa yhteen ainakin sarjan puolesta, sillä ne muumimukitkinhan on aika liki Teema-sarjan mukaisia. Erona vain että kuvitus on sarjakuvamainen.

Tämä menis nyt tuonne jos saisi vaikka levätäkseen edes hetken. Luomu nimittäin nukkuu ja miesväki on reserviläisten joulutulilla. Saa nähdä saako mies kysytyksi siellä messuavalta papilta, koska hän on aikeissa jäädä eläkkeelle, jotta saammekohan hänet kastamaan enää Luomua. (sikäli kun hälle nimen ensin keksimme...huokaus!!!!)


4 kommenttia:

  1. Nimen keksiminen on kyllä visainen juttu! Se on kuitenkin niin iso osa ihmisen elämää. Oliko teillä mitään vaihtoehtoja mielessä ennen vauvan syntymää? Tsemppiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai meillä oli nimiä mielessä ennen lapsen syntymää, mutta jotenkin ne painottui nyt juuri "väärälle" sukupuolelle. Miten voikaan antaa toisten mielipiteiden vaikuttaa niin vahvasti, että jos joku on sanonut vauvavatsasi olevan `selvästi poika` ennakoiva, niin alat uskoa siihen itsekin :P
      - Metsään meni kun ei tullut poika vaan tyttö. Terve ja muuten hyvin voiva joten nimiongelma on pieni ja mitätön juttu siihen verrattuna.

      Tyylimme on ollut nimenannossa, että
      - Nimen kuullessa kuulija voi päätellä jo sukupuolen nimen kantajasta, sekä

      - Nimen tulee olla perinteinen. Joka koostuu jommankumman tai molempien sukujen nimistä. Nimenomaan sellaisista jotka ovat kulkeneet suvuissamme jo monia sukupolvia kokien vain pieniä `muunnoksia`.

      SILTI TÄMÄ ON ONGELMALLISTA. Onneksi on vielä aikaa miettiä ja vatuloida tätäkin asiaa... :)

      Poista
  2. Minun mielestä tytölle on helpompi "keksiä" nimi :) Meillä oli vaihtoehtoja.

    Tsemppiä väsymykseen, sitähän tämä on... ;)

    Antakaa toiseksi nimeksi Armiida ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin sitä luulis.
      Nimiä kyllä on heitelty puolin ja toisin ilmoille, mutta jotenkin ne minun "ehdottamat" vääntyy ja kääntyy miehen suussa aina joksikin mistä hän saa sen "syyn" sanoa, miksi sellaista nimeä ei voi laittaa...*huoh*
      Miten monesti olenkaan hälle sanonut että:
      - EI SELLAISTA NIMEÄ OLE MISTÄ EI SAISI JOTAKIN VÄÄNNETTYÄ!!!
      Se on jolloinkin raivostuttavaa, mutta ei aina.
      (silloin kun on väsynyt ja tahtoisi saada asiaa eteenpäin, jonkinlaiseen selvyyteen.)

      Poista