tiistai 29. tammikuuta 2013

Pätkiskakun ohje.

Tässä lupaamani ohje pätkiskakkuun, jolla itse sitä olen tehnyt...
Pätkiskakku

4dl vehnäjauhoja
3dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
3-4tkl kaakaota (leivontakaakaota tai tavallista)
150g rasva sulaa
2dl maustamatonta jugurttia tai kermaviiliä
6 pätkis-patukkaa tai n.18 pätkis-"bites" paloja pussista
3 kananmunaa

voitele ja korppujaiuhota vuoka

Kuorrutus

200g suklaata
100g margariinia

Valmista kakku seuraavasti:

~Sekoita kuivat aineet keskenään.
~Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan sekaan ja sekoita.
~Lisää rasvan sekaan jugurtti/kermaviili ja kananmunat.
~Lisää sitten kuivat aineet ja sekoita huolella.(ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella!)Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.

Paista 175*C n.45min

Kuorrutuksen valmistaminen:
Valmista kun kakku on kypsä, sulata rasva ja suklaa kattilassa varovasti sekoittaen koko ajan että ei pala pohjaan. Kun suklaa on sekoittunut hyvin sulaen rasvan sekaan ja levitä kakun päälle.

Vinkki:

~Kakku on hyvää ilman kuorrutettakin ;) -> ei ole ihan niin suuri kalori määrältään kun jättää tekemättä kuorrutuksen.

~Pätkiksen tilalla voit käyttää muutakin suklaata / nameja jolloin saat erilaisen makuvivahteen kakkuun.

* Tästäohjeesta löytyy versioita ihan miltei pilvin pimein, kun laittaa google-hakuun sanan "Pätkiskakku+ ohje".
Nautinnollisia hetkiä sinulle, joka pääset tätä hyvää ja maukasta, suklaan makuista kakkua naittimaan. ;)

4 kommenttia:

  1. Tämmöiseen taidan käyttää mariannerouheen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käy varmasti oikein hyvin. :)
      Itse pidän suklaisista herkuista joten en ole kaakaon määrässä säästellyt tätä kakkua tehdessäni. :D
      Miksikäs tämä ei onnistuisi jos rouhisi tavallisesta suklaalevystäkin vaikka suklaata sinne sekaan.
      Ja jos/kun ei vaikka sulata suklaata voin joukossa, niin sitten saa sattumia kakkuun ;)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Ei kestä kiitellä. Hyvä jos onnistui ja se oli maistuvaa :)

      Poista