tiistai 8. tammikuuta 2013

Mäenlaskua ja leipomista

Tänään näyttää siltä että joudun leipomaan, sillä huomasin jääkaapissamme olevan täyden laatikollisen kananmunia joissa lähenee "parasta ennen"-päiväys.
- MIKÄ IHANA tekosyy SAADA LEIPOA!!!!! :D

Meinasin ihan kuivakakun pyöräyttää, kenties pätkiskakun, kun olen joskus varannut pätkis-pussin leipomista ajatellen.

Tervetuloaan tekee myös luullakseni jokin yskäpöpö minulle. Jo eilen tuntui kurkussa hieman `karheahko möykky`. Onneksi ei ole lainkaan ollut kipeä nielaistessa vielä ainakaan.
Jos saisin valita,niin ottaisin ennemmin yskäpöpön ilman kurkkukipua,vaikka sekään ei ole kivaa, mutta JOS olisi toivomisen/vaikuttamis mahdollisuuden vara asiassa.

Luomu-Lanttusemme on nyt viimeöinä nukkunut 4½h-5h pätkiä vaihtelevasti. Jos eka pätkä on se 5h, niin tietää jo varmuudella että seuraava herääminen hänen vuokseen on sitten 4½h kuluttua.
Päivisin ei enää niin tykkää maata vaunuissa vaan kaipaa selkeästi huomiota osakseen ja on halu nähdä mitä ympärillä tapahtuu. Tästä johtuen hän on vietellyt aikaa enemmän sitterissä ja aika ajoin myös sylissä.

Eilen iltapäivästä kävimme koko perhe kävellen pulkkamäessä. Pieni lumisade ei haitannut ollenkaan kun se ei ollut sakeaa. Voi sitä lasten riemua mäenlaskussa.
Jätti minun sydän muutaman lyönnin välistä, kun mies laittoi Kertun menemään yksin mäkeä alas rattikelkalla.
- HUI!!!YKSINKÖ ANNAT ENSIMMÄISEN MÄEN HÄNEN LASKEA!!!? huusin ja jatkoin vielä, EIHÄN SE TAJUA RATTIA KÄÄNTÄÄ JOS TULEE ESTE VASTAAN!!!!

- Oppiipahan kääntämään...ei mene toista kertaa, mies sanoi.
(Ei siellä esteitä ollut kuin mäen alkupäässä joku lasten pyörimiseen tarkoitettu hässäkkä josta roikutaan käsivoimin. Sen liki tyttö hujautti nauraen niin että koko pitäjä raikui.)


Itse tyydyin katselemaan toisten mäenlaskua. Oli sekin ihan kivaa. Mies laski lasten kaverina (lienee se `pikkupoika`hänessä herännyt uudelleen kun niin suurella ilolla ja innolla laski :) - sitäkin oli ilo katsoa.)

Mäenlaskun päätteeksi kotiuduttuamme lämmitimme saunan ja joimme kahvia ja lämmintä kaakaota iltapalaksi.

Puhe oli käydä tänään uudestaan samaisessa mäessä, mistä poika oli innoissaan.

2 kommenttia:

  1. :) ;eillä Spede laski pulkalla mäkeä ja vasta tänään suostui stigaa käyttämään!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hän on ottanut varman päälle ja päättänyt ensin katsoa ennen kuin itse ryhtyy moiseen. Ja sanotaanhan että "Hiljaa hyvä tulee & Kaikki aikanaan!" :)

      Poista