lauantai 10. elokuuta 2013

Sadepäivän "iloja".

Kun ei ollut isä-kissa kotona niin piti saada sitten aika kulumaan jotenkin.
Niin, aikansa lapsista K katsoi aamusta lastenohjelmia ja L konttasi lattioilla. (ihme ettei kaatunut kertaakaan kun nousi polviseisontaan aina ties mitä vasten...)
Sitten minä sain tarpeekseni sisälläolosta ja milläs muulla tuon K:n saa irti tv.n edestä kuin taikasanoilla:
- Käyppäs vessassa, niin lähdetään...
- Minnekkä mennään?! tyttö aloitti jo sen tinkaamisen paikasta.
- No käyhän nyt ensin vessassa niin kerron sitten...
*tyttö kävi ja sanoin siinä hälle sitten minne olemme menossa*
- Mennään kuules käväisemään vieden muutama kirje postiin ja samalla käydään KAUPASSA!
Siitäkös riemu syntyi.
Jännä miten se voi olla maaginen taikasana-vaikka se ei sieltä mitään saisikaan niin silti.

No ostin nyt tällä kertaa poikkeuksellisesti hälle yhden pillimehun.(onneni että hän valitsi sen halvimman...)
Samalla ostin isännälle ylläriksi (kotiin paluuksi) 1 erikoisemman oluen. Mikä lie taikuri-olut..heh. Vai sanoisinko "velho-olut" kun oli joku kummallinen satuhahmo siinä putelissa :D
Että tehneeköhän se mies ensiyönä sitten taikoja sen maistettuaan. Ainakin se oli Saksalaista. Muuta en siitä voi sanoa, niin ja vehnäolutta. Toinen vastaavanlainen taikahemmo olutkin olisi ollut ja se oli laageri. En muistanut että kummankolainen olis enemmän hänen mieleensä, -kallishan se pentele oli jokatapauksessa, mutta... noh, mitä ei rakkaansa vuoksi tekisi... ;)
Paitsi tietenkin mokkapaloja vielä kotiin päästyään. Ja saa nähdä miten onnistui kun tomusokeria ei ollut tarpeeksi kuorrutukseen+ se tomusokeri oli MANSIKKATOMUSOKERIA. En tiedä tuliko edes syötävää,-en ole maistanut.. päälle niitä lyhyitä värikkäitä tikkuja (strösseleitä?)
-Juu, tuon mun kerronnan perusteella se kansalaisopiston kakkukurssi olis mulle omiaan jos oppis siellä oikeilla termeillä puhumaan asioista... "värikkäitä tikkuja" :D
No eikai se oo niin justiinsa.
On aika vinkeen näköistä ne mokkapalat, kun on niin iloisen värinen se päällinen- Kuorrute punaista ja päällä riemunkirjavia tikkusia. :D
Ainakin taikinaan laitoin sen 2½dl vahvaa kahvia. Se kuorrutus ei liene kovin "mokkaista" vaikka siihenkin hieman kahvia laitoin nesteenä jotta sain sen sokerin notkistumaan. (ja tietenkin rasvaa muutama ruokalusikallinen.)

Nyt voisi koettaa siivoilla hieman paikkoja. Olkkarista lelut pois ja jos keittiönpöydän saisi suhteellisen kuosiinsa, että ainakin mainokset yms ylimääräinen mikä siihen ei pakosta kuulu, olisi jossain muualla (piilossa-hehe..) niin olis ehkä miehenkin kiva tulla kotiin. Voin toki olla väärässäkin

Sen pulla episodin jälkeen -(kun olin tehnyt pullaa ja unohdin siitä sen sokerin) uhosi mies että HÄN TEKEE ENSI KERRALLA PULLAT. Minä muikistelin siihen jo intoa puhkuen ja innolla  sitä jo odottaen että "Pakastimessa on 1 pala hiivaa-minä ostin 2 palaa ;) "
Vähän tyyliin "että siinä on tarpeita kun alat muokata taikinaa!"
Nooh, on tässä herkkuja syödä yltäkyllin. Kun olis saatava tuhotuksi ne terveyspullanikin ensin. ;D (ja niitä on muutama pussi pakastimessakin vielä!) Ei niitä kyllä ilkeä vieraille tarjoilla...eikä ole sikojakaan meillä joille ne voisi syöttää. Sääli sulloa roskiin kun tarpeita on niihinkin pilalle menneisiin mennyt...(voita,sokeria, vehnäjauhoja, kananmunia...jne.)

Jospa siirtyisi tästä imurinvarteen kun Lanttukin nukahti. Luvassa on vielä tiskikoneen tyhjennys kunhan se sammuu. joten se on ADIOS!

4 kommenttia:

  1. Nyt alkoi sitten tehdä mieli mokkapaloja! :D
    niin ja maistuisi yksi tumma olutkin. tuota velehoolutta mietin ja mietin.. Mikä se voisi olla?Franziskaner Hefe-weissbier? Kapuziner? No, olkootpa mitä oli, kunhan tykkäsi...Ja sie kans taikojen jälkeen. :D :D
    Yks suosikeistani on Aecht Schlenkerla Rauchbier mutta ei voita double chocolate stoutia tai rommitynnyrissä valmistettua olutta. :) Ne tosin kuuluvat alkon tuotteisiin kaikki.
    Mutta ne mokkapalat... Ne nyt vainoavat minua, joten pakko kait se on alkaa nukkumaan ja nähdä niistä unta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tainnut mennä oikein mikään arvauksistasi "velho-oluen suhteen" ;)
      Sen sanon että pikkuveljeni toi joskus kauan sitten (kun odotin Lanttua) niin tuliaisiksi meille 1 erikoisen oluen käydessään Itävallassa. Tämä tuliaisolut nautittiin joku aika sitten ja tämä "velho-olut" oli varsin samanlaista (KURAA!!) kuin sekin, joskin vaaleampaa vain. Tämä "Velho-olut" oli vehnäolutta, kun taas veljeni tuoma oli oikein puuromaista ja varsin jopa mämmimäistä. Sanotaanko että Itävallan tuliainen oli kuin "nestemäistä mämmiä" mutta molempia yhdisti se korkki joka ei tarvinnut pullon avaajaa,vaan se vain nostettiin auki. Sellainen rautamekanismi että se korkki jäi pulloon kiinni kuitenkin roikkumaan. (tokko tuosta sai selkoa,-pitänee ottaa kuva vaikka sitten niistä pulloistqa tyhjinä rinnakkain xD )

      Mitä tulee suklaaolueen, aikanaan oli aivan SUPER IHANAA suklaaolutta saatavana täällä suomessa. Sääli että sen valmistus lopetettiin. :(
      Itse muistan ostaneeni erästä vappua vasten KAIKKI erään kaupan jäljellä olleet suklaaoluet :) Oli aika hurjaa lappaa ne kaikki kärriin ja mennä kassalle sen "kasan" kanssa, kun muuten hieman vähemmän tulee kerrallaan sitä osteltua. ;)>
      Oliskohan tämä herkku suklaaolut ollut Hartwall:n tuotantoa? Enpä mene enää varmuudeksi sanomaan, mutta violettitölkki se oli!
      Pitänee etsiä käsiinsä sitä mainitsemaasi "Doublw chocolate stout:ia" jotta saa maistaa sitä! Tiedä jos siitä tulis itselle toinen (lue:uusi) nautinnon aine aina silloin tällöin otettuna. ;)

      Poista
  2. ;) se "nostettava korkki" lienee patenttikorkki nimeltään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Saattaa hyvinkin olla...
      - Kiitos, hyvä kun joku tiesi mistä mahdollisesti kyse/mitä tarkoitin. *peukku sille!*

      Poista