torstai 8. elokuuta 2013

Lantun 8kk mitat

Eilisen lääkärineuvolan kuulumiset Lantun osalta:
Pituus: 71cm
Paino: 7900g
"Pirteä tyttö, ei sivuääniä sydämessä ja vatsa pehmeä, normaalit kontrollit jatkossa."

Kysäisin samalla tulevasta KYS:n silmäntoimenpiteestä, mihin meillä olisi aika ensi maanantaina 12.8 ja kerroin lääkärille Lantun silmän olleen paljon pahempikin, että onko hänen mielestään silmän vuoksi meidän järkeä sinne lähteä edes? Matkaakin kun  kertyy suuntaansa jo vajaat 60km, ja mikäli siellä saisivat todeta että "turhaan olisimme tulleet, niin siinä olisi mennyt hukkaan monien aika-myös hoitohenkilökunnan ja leikkaustoimenpiteen tekevien (tekevän) lääkärinkin.
- Niin, minähän en ole silmää nähnyt millainen se on ollut silloin "pahimmillaan",mutta sekö ON ollut pahempikin kuin miltä se nyt näyttää?, lääkäri kysyi.
- Kyllä on. Aikaisemmin hällä oli se patti myös yläluomessa ja se oli suuri, mutta nyt on enää tuo pienehkö punainen viiva alaluomessa... kerroin hänelle.
Tähän lääkäri sitten katsoi tytön silmää hieman tutkien tarkemmin. Laittoi ne rukkaset käteensä ja veti hieman alaluomea alaspäin nähdäkseen sen alaluomen alle ja sanoi sitten:
- No minusta tuo näyttäisi olevan enää aika pinnassa, että ei tuossa ole mitään poistettavaa enää...joten soita vaan sinne KYS:lle huomenna ja kerro tilanne, niin ei tarvitse mennä "turhaan" sinne teidän.

Niinpä soitin sinne heti kotiin päästyämme ja kerroin tämän hetkisen tilanteen.
Kysyin myös että "Kuinkas JOS se ei nyt olisikaan lähdössä pois vaan pahentuisi uudestaan,miten pääsisimme uudestaan toimenpidejonoon, olisiko meidän alettava se rumppaaminen alusta ensin terveyskeskuksella vai kuinka?
Näin ollen puhelimessa ollut hoitaja ehdotti juurikin tästä syystä seuraavaa:
-Soittele uudestaan miltä tilanne siellä näyttää vaikka tuossa elo-syyskuun vaihteessa, en poista teitä jonosta, sillä joutuisitte muuten hankkimaan uuden lähetteen. Jos tilanne tuolloin näyttäisi jo selkeästi siltä että se on lähdössä tai jo lähtenyt pois niin poistan teidät sitten täältä toimenpiteen jonotuslistalta.
- No asia selvä, teemme näin!
En millään tahtonut että se mahdollinen lähetteen saamisrumba alkaisi uudestaan. Silloin kun tilanne oli varsin akuutti se tuntui ja näytti varsin pahalle, mutta nyt se on jo rauhoittunut enkä edes minä näe tarvetta millekään toimenpiteelle olevan. (minä joka miltei olen hysteerinen jo pienestä haavasta-etenkin jos se tulee itselleni..heh)

Täällä sataa nyt kaatamalla vettä. :( Super mälsää. Täytyy koettaa keksiä jotakin tekemistä sisällä. Niinpä selailin jälleen vastikään tullutta kansalaisopiston kurssitarjontaa.
Eilen sieltä jo EHKÄ 2 itseä kiinnostavaa kurssia "löysin", tosin toiselle kursseista tulisi minun ottaa mukaan joko Kerttu tai Lanttu, molempia en missään nimessä voisi ottaa,-ellen saisi isäntää houkutelluksi mukaan ;)- mitä kyllä vahvasti epäilen että lähtisi...
Se vaan saattaisi toimia jossain mielessä "meidän perheen yhteisinä hetkinäkin" ja tarkoitan tuolla sitä YHDESSÄ TEKEMISTÄ.
Aihepiiri tosin mihin se kuuluisi ei ehkä ole miestäni eniten (lue:ensimmäisenä) kiinnostuksen kohteissa, sillä kurssi olisi "Teatterilliset temmellystuokiot vauvoille ja taaperoille" (Ikähaarukalta lasten tulisi olla 3kk-3v ja meidän nuorimmat menee juuri tuohon ikähaitariin, ok, no toinenhan on vähän yli 3v, mutta haittaako se nyt niin kamalasti?Näyttäs ehtivän täyttää 4v kurssin loppupuolella... :D -voishan sitäkysyä, ensin mieheltä niin jos saisimme ryhmän kokoon, siis meiltä. Se, että onko muita kiinnostuneita niin on asia erikseen...heh. Meidän omaryhmä ei vielä riitä saamaan tätä ryhmää pyörimään, joten toiveissa olis JOS isännän saisin suostumaan tuonne, että muutkin olis innokkaita. U know...
Toinen oli Kakkukurssi. Tämä kesti vain pe ja la -päivien verran ja siellä valmistettaisiin osallistujien toiveiden mukaisia kakkuja. (olettamus on että ne varmaan menisi myyntiin sitten tai saisimme ne itse syödä...järkevämpi vaihtoehdoista olisi se että ne menisi myyntiin,mutta sitten ei saisi itse tietää miltä se maistui/onnistuiko se?
Luulenpa että itse ne saisi syödä joidenkin "päätöskahvittelujen" merkeissä kun kenties kävisimme läpi miten mikäkin onnistui ja vastasiko kurssi ennakko-odotuksia keneltäkään tms. yleispätevää.

(edit. mies kävi syömässä eikä tyrmännyt sitä teatterillisen ilmaisun kurssille lähtöä, sanoi vain että "hän ei kyllä ole lahjakas tarinankerronnallisissa asioissa..." empi sitä puolta, mutta koitin innostaa että "No ei se liene pääasia siinä, vaan se että on LAPSEN kanssa mukana toiminnassa..." Hällä kyllä olis kulttuuriseteleitä joita on saanut töistänsä jotta voisi maksaa niillä sen, minun olisi omaosani maksettava toki sitten ihan omasta pussista.
Kenties 34€ ei veisi minua ihan täysin konkurssiin kuitenkaan, onhan se koko kurssin hinta ja jatkuu keväällä vielä...

No sadesäätä jatkamme täällä vietellen sisällä.

3 kommenttia:

  1. Meillä oli eilen meidän lapsen 4kk neuvola ja mitat oli 7700g ja 65cm. =D Joko meillä on iso vauva tai teillä suhteellisen siro! (varmaan sekä että) =) Meidän eukko kyllä näyttää ihan 8kk ikäiseltä. Jänkää itsensä istumaan sitterissä,kaukalossa ja sylissä. Kääntyy selältä mahalle ja toisinpäin sekä liikkuu pitkin leikkimattoa ja sen ympäristöä selällään ihteensä hinaten. =D Ei se oo semmonen "perusvauva" ollu ollenkaan. Sillä kai mulla on vauvakuume ollu jo 2kk. :P
    -Humppis-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos katson meidän Lantun 4kk neuvola mittauksia niin ne kertoo seuraavaa:
      pituus:62,5cm
      paino:6,374g
      pipo:40,4

      Tuo mitä kerroit teidän pikkuisen liikkumisesta, kuulosti ihan samalle kuin meidän Lantun liikkeelle lähtö aikeet. Tosin teidän pienokainen taitaa olla hieman aikaisemmin yrkäilemässä liikekannalle kuin meillä. Se on sanottava että kun meidän Lanttu keksi sen kääntymisen selältä vatsalle, niin ei ole sen perästä ollut ensinnäkään hanakka olemaan selällään.
      Sittemmin kun jaksoi nostaa itsensä polvien päälle konttausasentoon ,sitä ihmetteli aikansa (muutaman viikon) ja alkoi hytkytellä itseään edes takaisin polviensa päällä kunnes keksi lähteä etenemään. Siitä sitten melkein jo viikon päästä tarrasi kiinni kaikkeen ja hamuaa nousta ylöspäin seisaalleen. Sen puolesta näyttäisi että Lanttu taitaa kävellä ennen kuin ehtii 1v täyttää marraskuun lopussa.

      Nyt pistätte tuumasta toimeen ja eikun uutta yrittelemään - jos sille yhtään tuntuu vain.. vai meinasitteko jättää tämän emännän ilman pikkusisaruksia? ;) Meillä Lantulle taitaa käydä niin ellei joku toisin jossain päätä. Ainakin toistaiseksi ;)

      Poista
  2. Siro tyttö teillä! =) (ja meillä pullukka =D ) ja ajoissa teilläkin ollaan liikkeellä. =) Meillä isoveli lähti kävelemään 9kk iässä taaperokärryn kanssa ja 11kk ilman apuvälineitä, nyt näyttää et pikkusisko voi olla vielä aikaisemmassa, menohalut on kovat, jää nähtäväksi. =)
    Meillä on lupa kolmosen tulla heti kun on tullakseen. Ei ole ollut ehkäisyä käytössä jälkitarkastuksen jälkeen, luulisin kyllä että hetki menee ennenkuin on tullakseen (jos on ollenkaan) sillä tuo imetys on ainakin vielä pitänyt menkat poissa ja muutoinkaan en niin helposti/nopeasti ole raskautunut. Pojan ja tytön välillä on 4v 4kk joten nyt olis mukava pienempi ikäero seuraavilla. =)
    -Humppis-

    VastaaPoista