keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Taas on tullut aika.

Aika.
Ajankulkua ei voi pysäyttää. Aika on alkanut ja aika on aina päättyä.
Nyt on käsillä jälleen kerran tyttäreni hoitosuhteen päättymisen.
Päätimme alkuviikosta, että tyttömme ei mene enää syyslomaviikon jälkeen hoitoon.
Ei sitä olisi ollutkaan kuin +1päivä. Se päivä vaan nostaisi jo hoitomaksun täyteen tältä kuukaudelta, joten niin sairas/kipeä tai muutoinkaan estynyt en ole itse hoitamaan omaa lastani, ettenkö tuota säästöä käyttäisi hyväkseni.

Tätä huomenna (perjantaina) käsillä olevaa "päättymistä" ajatellen olen jälleen pohtinut ja pohtinut erilaisia vaihtoehtoja niinkin kivalle asialle, kuin mitä herkkua tyttöni voisikaan viedä hoitoonsa tuona päivänä!?!
Se voisi olla jotakin terveellistä ...kyllä... mutta sitten taas pääsemme siihen, että jos jotakin - lieneekö väärin sanoa tai käyttää termiä "kivaa" olisi syytä juhlistaa, niin eikös silloin voi hieman herkutella? eikös niin... jolloin se ei haittaisi jos se herkku olisi jotakin hieman sokeripitoisempaakin...
vaikkapa jäätelöä?

Nooh, eilen saunasta ja iltapesuilta tultuamme, minä kysyin asiaa tältä hoitotädiltä tyyliin:
- Mitähän allergioita olisi huomioitava tälläistä ajatellen...?
Hän vaikeutti tavallaan asiaa minun kannaltani sanoen että:
- Kenelläkään ei ole mitään allergioita, joten voi/saa tuoda mitä itse tahtoo.
-?!?.... No johan on hieno juttu!

Illalla tyttö teki tempauksen tullessaan kylvystä. Minä olin tuolloin vuorostani suihkussa saunan päälle, kun kuulin miehen tivaavan tyttäreltämme:
- Kerttu...mitä sinä teet?
En voinut olla huikkaamatta pesuhuoneesta väliin seuraavaa:
- tietenkin se on pahanteossa jos on hiljaa...
- Kerttu..mitä teet? mies toisteli, mutta tyttö ei vastannut.
Pian kuului kuitenkin miehen ääni ja hän sanoi:
- No just joo...Se tuli sellaisella äänenpainolla mikä ei tiennyt ensisijaisesti mitään hyvää....
Niinpä aloitin taas välikyselyn pesuhuoneesta käsin:
- Mitä se on tehnyt???

Tulin pesuhuoneesta ja mies käveli luokseni kädessään n.6-8cm suiro kädessään.
- Mikä ihme se on? Kysyin.
Tyttäreni kiiruhti siihen viereen sanomaan hiuksiaan näyttäen:
- Peeni pala lätti pois...
- Tämän takia ei pitäisi ikinä jättää saksia näkyville tai lapsen saataville, mies sanoi.
Kerttu oli leikannut sen suiron itseltään!
Onneksi sitä ei nyt niin hyvin edes huomaa, kun ei ollut ehtinyt kynimään itseään enemmälti, saati että olisi ihan päätämyöten sen "puuttuvan palan" leikannut. :D

Sitä en tiedä unohtuiko sakset minulta keittiön pöydälle leikatessani korttia hoitotädille tekovaiheessa ennen saunaan menoa.. vai ottiko tyttö ne itse pöydältä. On jo aika noheva ottamaan kaikkea itse.
Selkeästikin hällä on menossa  minä itse-vaihe. Kaikki on minä ite...minä ite...
- En valita, hyvä niin että on oma-aloitteisuutta. Joskus vaan tuntuu että kun pääsisi nopeammin jos antaisi minun tai isänsä tehdä.
Sen toki tiedän ja tiedostan, ettei kaikkea voi eikä pidäkään tehdä lapselle valmiiksi jotta lapsi saa itse harjoittaa omia taitojaan.

Että näin.
voisin hetken vielä makoilla ennen kuin lähden kauppaan arpomaan mitä ihmettä tyttömme voisi viedä hoitoonsa huomenna.
Korttina on vaaleansininen korttipohjalla oleva Hello Kittyn kuva beigellä paperisuiron päällä..
Mutta nyt menee simmut kiinni, heräsin jo vaille 04!


 

EDIT.
klo 11:09

Nyt on sitten käyty kaupassa. Melkoisen hidasta oli minun vauhti, mutta varmaa. :D
Kauppaan meno vei minulta aikaa reilut 30min entisen n.20min sijasta.
Kaupassa itsessään sain kulumaan aikaa miltei 40min!!!! Tämä johtui osittain siitä, kun tein hintavertailua ja sitten huomasin onnistuneeni pyyhkimään puhelimestani sen ostoslistan, jonka olin siihen "viestit"osioon luonnoksena tehnyt. Alkoi ankara miettiminen että MITÄS SIINÄ LUKIKAAN, jotta en unohtaisi mitään "oleellista".
Ostin sitten hieman montaa sorttia- tietenkään en ole aikeissa viedä kaikkea niitä sinne, vaan onhan tässä viikonloppu käsillä kotiväenkin kesken.
Vertailin eri jäätelöpakkausten hintoja sekä jäätelökakkuja. Mietin, mikä voisi olla ajatukseltaan sopiva tuollaiseen "tilanteeseen" viedä, kun ei kuitenkaan ole kyse syntymäpäivistä vaan viimeisestä hoitopäivästä.
Ajattelin että perus jäätelötikut voisi olla ihan riittävä sen lisäksi että ostin Herra Hakkaraisen 100% täysxylitol-pastilleja purkillisen.


Vai mitä olette mieltä?
Jäätelötikun osaa ja pystyy syömään pienempikin lapsi avustettuna (vaikka lautaselta lusikoiden ellei muuten onnistuisi).
Jälkkäriksi saisivat pastillit imeksittäväksi (pureksivathan ne kuitenkin ne, mutta saisivat siitä monena kertana vielä toisenkin kerran aina aterioiden jälkeen nassutella makoisat pastillit..)
Täytyy kysyä miten monta heitä (lapsia) siellä hoidossa nyt tarkalleen ottaen on, jotta osaan sitten ottaa siitä paketista oikean määrän aamulla mukaan vietäväksi tikkuja.
Loput saa omat lapset kotona sitten nassutella (eihän äitikään kaikkea herkkuja voi mussutella vaikka ne niin hyviä olisikin...)

Ostin myös viljaporsaan fileepihvejä sekä tuorepastaa jos vaikka tekisin naudanjauhelihasta kastikkeen pastalle. Sen verran ostin "gourmeeta" että sulatejuusto levitteen ostin (rucola& pesto)-> ajatellen sitä pasta -aterian tekoa. Siihen varmasti on aikas hyvä. Etten sanoisi jopa "bueno". ;)

(En todellakaan tiedä tuleeko siitä valmiina sitten tuon yllä olevan kuvan kaltaista. Kuva otettu netistä.)
Iltapäivästä, kun isäntä on kotona ja tyttö myös, niin täytynee meidän käydä kaupalla ostamassa hieman lisää tarpeita joita en saanut jalkapatikassa ollessani kaupalla tuoduksi.
Ja mikä ihaninta:
Kun saa/voi katsella taas kaikkea sisustusjuttuja sinne uuteen kotiin.. Oi että olen iloinen!!!!
Tyttären ja pojan huoneeseen jotkut kivat lukulamput (seinään kiinnitettävät) olisi varmasti aika jees tuomaan ilmettä heidän huoneidensa sisustukseen. Ja jos vain pyhänä poika on sitä mieltä että eräät varaamani "Cars"-taulut ovat hänen mieleensä, niin ostan ne hälle kirppikseltä. :)
Sitten ei voi enää kuin odotella koska sinne uuteen pääsemme laittelemaan paikkoja kuntoon.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti