maanantai 21. lokakuuta 2013

Hiljennyin pyhänä...

Kävin pitkästä aikaa pyhänä aamulla kirkossa.
Sanoisinko sen olleen jokseenkin "valaiseva" kokemuksena. Aina siitä tavallaan jotakin käteen jää. :)
Tällä kertaa oli vuorossa /teemana, seniori opettajat, jotka keräsivät kolehdinkin kyseisessä jumalanpalveluksessa. Yleinen painotus olikin lähinnä opettajien ammattiakin sivuten "huoli ja hätä".
Milloin on syytä huolestua jostakin tai olla jopa hädissään? Niillä on suuri ero.
Jokainen voi pohtia asiaa enemmin omissa mielissään ja tulla mihin päätökseen tahansa, se tuskin on väärä.

Sain myös erään voisinko sanoa vinkin, sukumme kiireisiin liittyen.
Pappina toimi meidän lapsetkin kastanut pastori. Se lämmitti jollain tapaa mieltäni, kun huomasin asian istuessani kirkonpenkkiin ja selattuani ensimmäisen virren valmiiksi. Pappi asteli alttarille sakastista ja huomasin että "Hei, minä tiedän hänet!"
Pienistä asioista sitä ihminen on iloinen.
Se, asia, minkä sukumme kiireisiin keksin -jos voisin käyttää sanaa `ratkaisu`oli se, mistä pappikin saarnassaan puhui. "Uskossa oleminen ei ole tekemistä-vaan olemista".
Näin heti sielunisilmin kuinka sukumme kiireisinä tai paremminkin toimeliaina ja aikaansaavina ihmisinä olivat tekemässä koko ajan jotakin, eikä lepoa ollut/tunnettu muutoin kuin käsitteenä ja sekin vain silloin kun henkilö oli fyysisesti niin sairas (kipeä) että ei yksinkertaisesti jaksanut olla tolpillaan. Tarkoitukseni oli illalla soittaa omalle mummolleni kertoakseni tämän asian, mutta meille tuli sitten miehen vanhemmat ja asia jäi... Ehtinen tuon vielä hänelle kertoa myöhemminkin. :)
 
Tässäpä kuvaa kirkostamme. jonka olen lainannut netistä. En ottanut itse paikanpäällä ollessani.Mitäs minä vielä meinasin...
Ai niin, joulukorttien ideaa olen alkanut metsästelemään sekä niihin jotakin mukavaa värssyä.
Siinä sitä on puuhaa kerrakseen, että löytää /keksii ideansa niin että edes itse kokee värssyn ja kortin kuvan sopivan jollakin tapaa yhteen.
Usein olen tainnut laittaa värssyksi jonkun pätkän jostakin joululaulusta sanoja... niitähän riittää sitäpaitsi varsin paljon. Siinä mielessä siis helppo.
Joskus olen tainnut keksiä itse jonkin jouluaiheisen riimittelyrunon jonka olen sitten iskenyt korttiin.
Saapahan nähdä mitä tälle vuotta keksin. Mielessä oli josko olisin tehnyt ylhäältäpäin kuvatut lumiukot, mutta ne ei ole niin jouluun miellettävät...täytyy vielä antaa asian muhia.-vielähän tässä on aikaa ennen kuin ensimmäisiä joulukortteja voi edes lähettää postitse. :) Aikaisempina vuosina olen muistaakseni tehnyt "poro-","piparkakku-" sekä "joulupallo"-aiheisia joulukortteja lähetettäviksi ja annettaviksi. Joku "joulukellokin" olisi kiva tehdä, mutta katsokaamme mihin tarpeita on (eniten valmiina) niin se ratkaiskoon asian.

Keskiviikkona saan taas 3 keraa huopuvaa villalankaa, kun tein vaihtokauppoja erään naapuripaikkakuntalaisen naisen kanssa. :) Enää pitäs saada ne puikot heulumaan, siihenkin hommaan himoja olis enemmän kuin arvaattekaan. Aikeissa olin vikertää vaikka lapaset -jos en itselleni, niin jos pienimmälle.

Ai niin ja isänpäiväksi pitäisi alkaa keksiä jotakin. Löysin erään idean isänpäivä lahjaksi lapsilta, mutta onko meillä miten aikaa tehdä sellaista isältä salassa? :D Siitä tässä kyse onkin.
En paljasta enempää että itse mahd.lahja ei paljastu isälle itselleen ennen aikojaan... ;)
Jos sen toteutamme, niin laitan valmiista kuvan sitten tänne.LUPAAN!
Se vaatii vaan hieman "käsityötaitoja" lapsilta..pitäisi neulaa osata heilutella hivenen... no se siitä nyt. Ja muihin aiheisiin...

Joita ei taida nyt kumpuilla mieliini. Tässä siis tältä erää kaikki.

Ps. Pienillä etupyörillä olevat rattaat ovat kirotut! Ne kun ei kulje kunnolla tuolla jäätyneessä loskassa. Tökkii matka yhtenään. En tiedä auttaisiko jos ne etupyörät lukitsisi, ne kun on "liikkuvat" (pyörivät ympäri). Tänään sain aamusta kaupalla käydessä taas puskea hetken jos toisenkin ihan pätöpienien jäämöykkyjen yli!! Sain jopa kanssaeläjät (kadunmiehen) tarjoutumaan avukseni. Teki mieli sanoa että "Kiitos, kyllä apu kelpaa..oltais menossa tuonne S-markettiin, että jos sinne lykit nämä ja takaisin niin oikein mielellään otan avun vastaan..." :D
En sitten kuitenkaan viitsinyt olla ihan niin vitsikäs. Matkaa oli kuitenkin vajaa ½km.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti