keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Parempi aamu.

Heräsin nukuttuani pitkästä aikaa varsin hyvin.(siltä se ainakin tuntui kun vauvakaan ei yöllä kitissyt kertaakaan!)Nousin perinteisesti vaivalloiseen tapaani ylös, mutta en ehkä enää ihan niin kuten alussa. (nyt voisi sanoa jääneen pois ne valittelusanat nousemisen yhteydestä..heh)

Koska klo oli 04:50 tultuani wc:stä, päätin laittaa miehelle kahvilatingin valmiiksi. Pian makkarista kuuluikin jo varsin rämäkkää kellon räminää kun miehen herätys alkoi päristä.
Hain pienimmäisemme ja syötin hälle aamumaidon (pullosta- syntinen taidan olla...)
Kun "Lanttu" oli syönyt, hän nukahti. Hetkisen katselin siinä musatv:tä ja mietin joko alkaisin leipomaan joko pätkiskakkua tai tekisinkö pullataikinan kohoamaan. Päätin lopulta tehdä ne myöhemmin ja otin "Luomu-Lantun" rintani päälle ja menin hänen kanssaan jatkamaan unia. Jatkounia vedettiin sitten klo 8 saakka, kunnes Kerttu heräsi.
Sitten nousin minäkin "Luomun" kanssa ja aloimme aamutoimille.
Kun aamutoimet oli saatu tehdyksi ja jokainen lapsistaan sen aamumaitonsa, oli aika alkaa leivontapuuhiin.

Tein ½l pullataikinan kohoamaan ja sen kohotessa täytin tiskikoneen ja laitoin sen päälle.
Sitten olikin jo aika alkaa pesemään Kertun käsiä ja etsiä hänen esiliinaansa.
Onneksi tyttö itse tiesi missä esiliina oli ja kipaisi sen varsin sukkelasti huoneestansa.

Sitten pääsimme leipomaan.
Pupupullia tuli yhteensä 8kpl:tta, loppu taikinasta tein nopsasti pyöreitä pullia lopputaikinasta. Pyöreiden päälle ripottelin voitelun päälle väriraesokeria. (Olivat ihan syötäviä, kun 1 maistoin joka oli ulkomuodosta päätellen Kertun tekele pupupullaksi, mutta joka oli jäänyt ilman silmiä ja korvia. :D )

Eilen tuli isännälle äkillinen, suorastaan ennalta arvaamaton meno, joten en sitten päässyt sinne kaupalle & asioille kuten olin ensin suunnitellut. Hänen kotiin tulonsa venyi niin, että se alkoi jossakin määrin suututtamaan minua ja pistin hänen tilillensä rahaa ja iskin hälle kauppalistan kouraan kun hän pikaiseen käväisi vain kotona.
Tänään olen aikeissa käydä kävellen sitten itse viemässä ainakin ne palkintokirjeet postiin.(Lupaan käsi raamatulla/pää pölyllä ja kautta kiven ja kannon sen vannon!!!)
Pakkanenkin on lauhtunut -12*C, mikä ei kuulema enää tunnu pahalta. Noh, minulle ei tullut kokemusta niistä "miltei -20*C pakkasistakaan, kun en saanut tyttöjen kanssa mennä ulos, joten veikkaan, että minusta se tuokin tuntunee vilpoisalta!

Vielä olisi johonkin väliin tekaistava se pätkiskakku... tekisinköhän sen illemmasta, sillä en ehtine ennen kuin mies tulee töistä. Jos kävisin kuitenkin suht.valoisan aikaan siellä asioillani. Vaikka pimeys laskeutuu jo varsin varhain...Näkisi edes menomatkan paremmin "luonnonvalossa" tallailla...(hämyssä edes...)

Huomiseksi meille odotellaankin vieraita. (Siitä osittain johtuu tämä minun leipomisenikin) ja olisi täällä siivottava vielä. Pitkin päivää olen patistanut Kerttua viemään omia lelujaan olkkarista omaan huoneeseensa. Hyvin hän niitä on vienytkin, on vain hetken kuluttua tuonut sieltä jotakin muuta lelujaan edellisten tilalle...- oikea oravanpyörä! :D

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti