torstai 19. kesäkuuta 2014

Hauskaa juhannuksen aikaa!

Nyt se on jo lähellä, nimittäin suomen keskikesän juhla nimeltä juhannus. :)

Täällä olin aikeissa valmistaa mansikkajäädykettä perjantaille syötäväksemme, tai sitten lauantaille...
mutta joka tapauksessa se olisi väsättävä pakastimeen tänään. Huomenna ei oikein viitsisi mitään alkaa väkertämään, kun haluttais olla vaan.

Ei sitten lähdetä reissuamaan mihinkään (mikäli moista höpisin aikaisemmin)...
Tämä juhannuksen vieton suunnitelmamme on elänyt niin paljon suuntaan jos toiseenkin...Välillä on oltu menossa mun tädin mökille liki Lempäälää ja välillä taas ei. Tiistaina päätimme että olemme juhannuksen kotona. Sama sää se on joka puolella suomea juhannuksen aikaan joten ainakaan helteisemmän sään toivossa ei tarvitse lähteä matkaamaan vähillä rahoilla. :D
Nähdään me se kokko täällä kotonakin -eikä siihen ole edes pitkäkään matka.

Eilen kävimme kaupassa törsien aikalailla minun viimeiset rahavarannot juhannuseväisiin.
Ostin sitten tarpeet mansikkajäädykkeen tekoon ja AUTCH ,iski muistivirhe paholainen kun muistelin jotenkin kaupassa että ohjeeseen olisi pitänyt laittaa VANILJATUOREJUUSTOA.
No nyt kun katsoin niin eihän siinä puhuta halaistua sanaa moisesta. - Mistähän lie moinenkin päähäni iskostunut kaupassa... :D
No ei oikeasti paljoa naurattele.
Mietinkin tässä (olen asiaa koittanut kysellä eritahoilta) miten se vaikuttaa jäädykkeen rakenteeseen JOS teksiin seuraavasti:

"Vatkaan kerman vaahdoksi +1tl sokeria.
Saman teen kananmunan valkuaisille +1tl sokeria, Sekoitan vaahdot yhteen + mansikkasurvoksen sekä notkistetun VANILJATUOREJUUSTON..."
Mitähän tapahtuu sitten pakastimessa ollen sille tuorejuustolle? Meneeköhän pilalle????
Enpä tiedä. Ei taida selvitä kuin kokeilemalla...Sillä tuon olisi hyvä olla yön yli pakastimessa... Tai ainakin sen 4h.. mutta koska huomenna mielukkaasti olisin enää leipomata mitään, haluaisin sen jo tänään illasta sinne pakkaseen tekeytymään.

Huomenna käymme miehen mökillä syömässä savustettua lohta (itse savustettua) ja grillaamassa pihvejä jotka illalla laitamme marinoitumaan.
Illaksi tulemme sitten kylille katsomaan erään paikan kokon joka sytytetään lehtitietojen mukaan klo 21.
Saunassa varmaan tulee käydyksi.

Ostin eilen minulle ja miehelle hieman alkosta juomaakin. 2x pieniä shamppanja-pulloja ihan vain kokeeksi miltä ne maistuu. Taisi olla kuiva ja toinen puolikuiva. Toisen nimi oli ainaki "Rotary" ;) (se olikin mun yllätykseni miehelle-jonka hän valitettavasti näki kun laitoin jääkaappiin ne jo viilentymään eilen). Lisäksi ostin 1L Pénasol;n Sangriaa.
Siinä meidän kahdenkeskiset juhannusjuomat, joita nautimme lasten nukahdettua... mikäli ei itseltäänkin taju jo lähde  ennen kuin ehtii korkkia avata. xD

Näin täällä juhannuksen alustunnelmia...
Lapset katsoo parhaillaan Lentsikat-leffaa. Kylmähkö jussi luvassa, mutta jospa siitä selvitään.

Mukavaa juhannusta jokaiselle, elekee immeisiks, ja alakomaahoolin vaekutuksessa ee sua männä venheeseen ainakkaan riehuksimmaan.. Eikä sua ottoo ärrinmurrin keksejä muutenkaan, puhumattakaan rähinäjuomasta liiassa määrin! xD

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti